Puntendeling AFC en Scheveningen

Vorige week ging AFC hard onderuit in Groesbeek, tegen De Treffers werd namelijk een 5-1 nederlaag geleden. Na acht speelrondes vond AFC zich terug in de middenmoot, de ploeg van trainer Benno Nihom had 13 punten verzameld. Op Sportpark Goed Genoeg kwam deze zaterdag Scheveningen op bezoek. De ploeg uit de kustplaats had na acht wedstrijden 11 punten. Na het duel kunnen beide ploegen 1 punt bijschrijven, het werd namelijk 1-1 in Amsterdam.

Bij rust gaf het scorebord op Sportpark Goed Genoeg nog de brilstand aan. Zowel AFC als de bezoekers uit Scheveningen hadden enkele kansjes gekregen, maar hadden nog niet weten te scoren. Vijf minuten na de pauze was het wel raak. Een voorzet van Virgil Tjin-Asjoe werd door Scheveningen-spits Delano Gouda gepromoveerd tot goal: 0-1. De ploeg van Nihom keek tegen een achterstand aan en wilde dat rechtzetten. En dat deed Raily Ignacio binnen enkele minuten. De AFC-aanvaller stond vrij en kon gemakkelijk de gelijkmaker binnenwerken.

Na de twee snelle treffers werd er in Amsterdam niet meer gescoord, waardoor zowel AFC als Scheveningen een punt kunnen toevoegen aan het totaal. Over twee weken neemt AFC het op tegen Rijnsburgse Boys, dat deze speelronde met 4-0 onderuit ging tegen Koninklijke HFC. Bekijk hier de stand van de Tweede Divisie.

Foto’s door Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC