Foto Tom Poederbach

AFC en Wessel Colijn na dit seizoen in goed overleg uit elkaar

Na drie seizoenen komt er een eind aan de samenwerking tussen Wessel Colijn en AFC zaterdag. De Amsterdamse club liet woensdag weten dat in goed overleg is besloten dat Colijn aan het eind van het seizoen zal vertrekken bij de zaterdag tweedeklasser. “Het is altijd een goed huwelijk geweest, maar als trainer heb je niet een eeuwig leven.”

Onder leiding van Colijn slaagde AFC er telkens net niet in om te promoveren naar de eerste klasse. “De afgelopen twee seizoenen hebben we steeds een periode gepakt en in de nacompetitie tot het laatst gestreden om promotie naar de eerste klasse. Maar onze doelstelling dit jaar is weer een periode te pakken. En we zijn nog volop in de race, in deze tweede klasse is van alles mogelijk.”

Toch kijkt hij met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij de Amsterdammers. “Het beleid van de club is lastig voor mij als hoofdtrainer”, zegt Colijn. “Het tweede elftal is geen selectie, waardoor ik een team van 25 spelers heb. Dan heb je met een hoop teleurstellingen te maken en is het heel moeilijk om structuur aan te brengen. Maar ik heb er het beste van proberen te maken.”

Wessel Colijn

Bij zijn aanstelling was het plan om van het zaterdagelftal een opleidingstak te maken voor de zondag. Dat is echter niet gelukt. “Drie weken na mijn komst was het plan alweer van tafel geveegd. Ik denk dat de club daar een goede kans mee misloopt. Of de club was er nog niet aan toe om de zaterdag als opleidingsteam te laten fungeren. En het had zo’n goed voorportaal kunnen zijn voor de zondag. Met spelers als Tim Wulffraat en Daan Sutorius is dat afgelopen seizoen wel gebleken. We hadden stappen kunnen maken, maar de club ging er niet in mee.”

De club en Colijn gaan aan het eind van het seizoen ‘in goed overleg uit elkaar’, zo werd maandag besloten. Colijn: “In totaal heb ik acht jaar bij AFC gewerkt – met een pauze van drie seizoenen – en het is altijd een goed huwelijk geweest. AFC is en blijft een fantastische club, maar als trainer heb je ook niet een eeuwig leven. Het is hun goed recht om een andere koers te varen. En een nieuwe uitdaging trekt mij ook wel.”

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)