Home / Algemeen / AFC gaat ook bij Rijnsburgse Boys onderuit

AFC gaat ook bij Rijnsburgse Boys onderuit

In de Tweede Divisie heeft AFC het inhaalduel tegen Rijnsburgse Boys niet weten te winnen (1-0). Het betekende na nederlagen tegen FC Lienden (0-1) en Katwijk (2-3) de derde nederlaag op rij sinds het aantreden van Andre Wetzel.

Wetzel kon sinds lange tijd weer gebruik maken van zijn aanvoerder Magid Jansen. Hij keerde sneller dan verwacht terug na een schouderblessure. De oefenmeester koos er voor aanvallende middenvelder Ilias Zaimi op de bank te houden en zo stond er naast vier verdedigers een behoorlijk verdedigend blok op het middenveld met Derre Kwee, Marc van den Boogaard, Jonathan Richard en Milan Hoek.

Met slechts Tom van den Brink als enige echte aanvaller (en Koen Bosma als aanvallende middenvelder) kreeg AFC toch de eerste kans. Na acht minuten spelen was Kwee dicht bij een treffer, maar de uitblinkende doelman Richard van Nieuwkoop was tot twee keer toe de reddende engel voor de thuisploeg. Aan de andere kant kon doelman Patrick Zonneveld zich onderscheiden door eerste Wesley Goeman en later Joel Tillema van scoren af te houden. Tien minuten voor rust kreeg Kwee zijn tweede grote kans van de middag, maar de middenvelder kon Van Nieuwkoop niet passeren.

Direct na rust ontsnapte AFC, dat Van den Boogaard wisselde voor Johan Kulhan, aan een tegentreffer toen Jeffrey Jongeneelen voorlangs schoot. Na 63 minuten was het wel raak toen Jongeneelen de aanval opzette en hij Maikey Parami met een mooie steekbal tegenover Zonneveld zette. De AFC-doelman was vervolgens kansloos (1-0).

Na de opgelopen achterstand koos Wetzel al snel voor twee wissels. Zaimi (voor Van den Brink) en Esajas (voor Richard) brachten echter niet het gewenste effect. Doelpunten bleven namelijk uit. Ondanks een hectische slotfase, waar AFC in de laatste minuut van de wedstrijd nog dicht bij de gelijkmaker was, kwam het wederom niet tot scoren. Na elf duels in de Tweede Divisie staat de teller nog steeds maar op zeven doelpunten. Dat zijn er net zoveel als punten die AFC dit seizoen verzamelt heeft.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie

Foto Orange Pictures WJ Dijkdrent | Tom van den Brink (r) in duel met Hidde Prijs

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)