Home / Algemeen / AFC gaat met versterkte trainersstaf de eerste klasse in

AFC gaat met versterkte trainersstaf de eerste klasse in

Voor het nieuwe seizoen heeft promovendus AFC twee mensen aan de trainersstaf toegevoegd. John de Lange komt als keeperstrainer en Maarten van der Schaaf gaat aan de slag als performance coach en assistent-trainer.

Van der Schaaf heeft een eigen bedrijf als personal trainer en is trainer geweest van verschillende jeugdteams van AFC. Van der Schaaf gaat zogenaamde ‘power trainingen’ geven. “Dat zijn functionele kracht- en conditietrainingen. Ik ga die trainingen elke dinsdag geven. Daarnaast probeer ik op zaterdag zo vaak als mogelijk op de bank te zitten naast Benno Nihom”, aldus Van der Schaaf.

Maarten van der Schaaf was eerst als jeugdtrainer actief bij AFC en zal nu een andere rol vervullen.

Van der Schaaf denkt dat er op fysiek gebied een groot verschil is tussen de eerste en tweede klasse. “Voetballen kunnen ze wel, maar tegenwoordig komt er veel meer bij kijken dan alleen het voetbal. Daarom ben ik ervan overtuigd dat ik een meerwaarde kan hebben voor het resultaat en verwacht ik een mooi seizoen. We zullen er in ieder geval fysiek en conditioneel vanaf het begin van het seizoen staan.”

AFC-trainer Benno Nihom is ook erg blij met de versterking. “Ik ben erg blij met Maarten en John. Zij weten veel op een terrein waar ik zelf minder van af weet. Bovendien passen deze versterkingen perfect in de geest van het team omdat ze allebei een verleden bij AFC hebben.” De promotie naar de eerste klasse is echter niet de reden waarom Nihom zijn staf heeft versterkt. “Het is in ieder geval niet de pure reden. Ik heb vorig jaar veel veldwerk in mijn eentje gedaan. Dit seizoen is de selectie nog wat groter. Het is wel zo dat dit echt een aanvulling is op ons team. Wij kunnen op het fysieke en conditionele gebied wel verbeteren.”

AFC training

De afgelopen jaren beleefden de kampioenen van 2A geen succesvolle jaren in de eerste klasse. Respectievelijk degradeerden DVVA, Castricum, WV-HEDW, HBOK en opnieuw WV-HEDW allemaal direct na een jaar uit de eerste klasse. Nihom is bescheiden in de doelstelling van AFC: “In eerste instantie is handhaving de doelstelling. Ik denk dat Argon (als promovendus vorig jaar kampioen in 1B, red.) een uitzondering was. Maar mocht het in de loop van het seizoen blijken dat we kans maken op een periodetitel, dan zullen we daar natuurlijk vol voor gaan.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Tom Poederbach