AFC geeft het in drie minuten weg tegen Barendrecht

AFC sluit 2017 af in mineur. De ploeg van Andre Wetzel verloor met 3-0 van Barendrecht en staat nog steviger op de laatste plaats. Vijf minuten na rust kreeg het binnen drie minuten twee doelpunten tegen en daarmee was het verzet gebroken.

Met een basisplaats voor Melvin Grootfaam en de na een schorsing teruggekeerde Derre Kwee in de basis was de eerste kans voor AFC. Dean Huisman zag dat doelman Quincy Cheuk-A-Lam te ver voor zijn goal stond en met een schot van eigen helft probeerde hij de doelman te verrassen. De bal ging een halve meter over het doel.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Barendrecht steeds vaker voor het doel van Patrick Zonneveld. Eerst zag de keeper een inzet van Melvin Winterberg naast gaan en niet veel later kopte Bas Mourits tot zijn grote opluchting naast. Aan de ander kant had Koen Bosma pech toen hij een corner van Marien Willemsen net naast zag gaan.

Na een te korte terugspeelbal van Huisman leek de thuisploeg toch op voorsprong te komen, maar Zonneveld reageerde attent op een inzet van Mourits. De ploeg van Adri Poldervaart was dichtbij de 1-0 toen Winterberg uit een voorzet van Khaldi een kopkans om zeep hielp.

Waar AFC voor rust de nul wist te houden was het in de eerste vijf minuten na de hervatting gedaan met de Amsterdammers. Een hevige hagelbui zorgde voor een glad veld. Bosma profiteerde bijna nadat Cheuk-A-Lam een schot van Thomas van den Houten los liet. Drie minuten later stond het 0-2.

Ramy Salem passeerde Magid Jannsen en toen hij ook Sam Nijpels voorbij leek te gaan, ging hij over het uitgestoken been van de verdediger. Een strafschop was het gevolg. Tim Eekman liet Zonneveld kansloos en zorgde voor de 1-0. Een minuut later lag de tweede er ook in. Balverlies voorin van Melvin Grootfaam resulteerde in een snelle en goed uitgespeelde counter. Salem was het eindstation aan de rechterkant. Nadat hij Nijpels op het verkeerde been had gezet schoot hij in de korte hoek binnen voor de 2-0.

AFC was geknakt en kreeg in het resterende half uur alleen via Bosma, uit een corner, nog een kans op een treffer. In de blessuretijd bepaalde Khaldi uit een voorzet van Jeffrey Aarts de 3-0 eindstand.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie. Maandag volgt een uitgebreide samenvatting.