Home / Algemeen / AFC geeft in laatste kwartier zege uit handen tegen RVVH

AFC geeft in laatste kwartier zege uit handen tegen RVVH

“Het zijn de wetten van de hoofdklasse” zei AFC-trainer Benno Nihom na afloop van het met 3-1 verloren hoofdklasse duel tegen RVVH. “Vorig jaar konden we een voorsprong over de streep trekken, dat lukt nu niet meer.”

“Dat is natuurlijk ook logisch gezien het niveauverschil ten opzicht van de eerste klasse. Maar er is geen man over boord hoor.” AFC stond tot aan de de 74ste minuut met 1-0 voor door een doelpunt van Gijs Niehe in de 23ste minuut. “Dat was een prima aanval. Jelle de Lange zag Pepijn Veerman in de bal komen, maar hij sloeg hem over en koos direct voor de diepte op Gijs Niehe die het vervolgens goed afmaakte.”

Het duel tussen RVVH en AFC, twee ploegen die aan de onderkant van de ranglijst bivakkeren was geen hoogstaand duel. Op een goed bespeelbaar veld in Ridderkerk was AFC voor rust de bovenliggende partij, maar verzuimde het om een groter verschil te maken. Michael Malmberg en een niet goed uitgespeelde indirecte vrijtrap binnen de zestienmeter werden niet omgezet in doelpunten zodat de marge slechts één doelpunt bleef.

Nihom: ” We beslissen het duel niet waar we dat vorig seizoen wel deden. RVVH bleef er dan ook in geloven en dat heeft zich uitbetaald voor hun.” De ploeg uit Ridderkerk had voor het duel met AFC pas acht doelpunten gemaakt. Daar kwamen er uiteindelijk drie bij. Nihom: “Die gelijkmaker komt echt uit het niets. Een bal vanaf de zijkant  wordt door Daryl Gerritsen weggekopt en Mauritiso Helston verspeelt hem vervolgens waarna hij na een kluts wordt binnen geschoten.” Papito Merencia was uiteindelijk degene die Maxim van Ingen passeerde (1-1).

Daarna gebeurde wat dit seizoen wel vaker gebeurt bij AFC. “We worden onrustig en verliezen de controle.” RVVH voelde dat er wat te halen viel en werd drie minuten voor tijd beloond voor de geboden inzet. Nadat Sancio Dieterich er 2-1 van had gemaakt nam AFC de nodige risico’s. Een snel genomen vrije trap in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde er voor dat Dieterich ook zijn tweede van de middag kon maken.

Nihom: “Het was niet best vandaag van beide kanten. Een gelijkspel hadden we wel verdiend, maar we staan weer met legen handen. Het is een rare competitie en iedereen kan van iedereen winnen. Dat zie je ook vandaag weer (doelend op de nederlaag van koploper Noordwijk, red.).”

Klik hier voor alle uitslagen , de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse A

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC