AFC geeft snelle voorsprong uit handen bij Jong Sparta

Tweededivisionist AFC heeft de kans laten liggen om over Jong Sparta heen te klimmen naar een veilige positie op de ranglijst. Op bezoek bij de concurrent gaf de ploeg van André Wetzel een vroege 0-2 voorsprong uit handen en ging in Rotterdam met 4-3 onderuit.

Het duel begon een kwartier later, omdat de scheidsrechter vlak voor aanvang om onbegrijpelijke redenen de kunstgrasmat van Het Kasteel afkeurde. In overleg met beide ploegen werd er alsnog afgetrapt. Het oponthoud deed AFC weinig, want binnen een kwartier zaten de Amsterdammers op rozen. Vroeg in het duel opende Raily Ignacio met een kopbal de score, waarna Matthijs Jesse deze verdubbelde door de bal beheerst over doelman Michael Fabrie te wippen: 0-2.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor de gasten. Na een halfuur spelen zette Halil Dervisoglu de Rotterdamse comeback in met de aansluitingstreffer. Het was de aanzet tot meer. De tweede helft was amper begonnen toen Jong Sparta door een benutte strafschop van Dervisoglu op gelijke hoogte kwam: 2-2.

De beloften gingen erop en erover. Vier minuten voor tijd maakte De Winter er 3-2 van, nadat Dervisoglu daarvoor de lat had geraakt. In de blessuretijd tekende hij alsnog voor zijn hattrick. Ignacio verlichtte de achterstand van AFC een beetje door de 4-3 te maken, maar het was te laat om de wedstrijd nog om te kunnen draaien.

De Amsterdammers blijven zestiende staan en zien Jong Sparta verder uitlopen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.