AFC haalt met Eelke de Graaf (Odin’59) nieuwe spits binnen

Tweede divisionist AFC heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Spits Eelke de Graaf komt over van Odin’59. De speler van de club uit de Derde Divisie zaterdag, die vorig seizoen werd verkozen tot Speler van het Jaar, is vereerd dat AFC voor hem heeft gekomen. “Het is een erg mooie club en ik vind het een eer dat ze bij mij zijn uitgekomen”, aldus De Graaf.

De lange spits is bezig aan zijn tweede seizoen in Heemskerk, nadat hij in 2015 overkwam van AFC’34. “Bij AFC ’34 zat ik een beetje op een dood spoor, maar bij Odin heb ik het plezier in het voetbal teruggekregen”, klinkt het tevreden. “Als ik die overstap niet had gemaakt had AFC niet bij mij uitgekomen, want dan had ik nu waarschijnlijk op een lager niveau gevoetbald.”

Mede door de goede prestaties van vorig seizoen en zijn vorm in het huidige seizoen viel hij op bij AFC. De spits hoopt voor de Amsterdammers van waarde te zijn door met zijn lengte, meevoetballende vermogen en goalinstinct het verschil te maken. In het huidige seizoen bij Odin ’59 is hij al bij elf doelpunten betrokken, waarvan hij er zes zelf maakte. Vorig seizoen sloot hij het jaar af met zeventien competitiedoelpunten achter zijn naam.

De Graaf lichtte afgelopen week zijn medespelers in en kreeg aan alle kanten gelukswensen, maar wil zich na het afronden van de overstap nu eerst weer richten op doelpunten maken voor zijn huidige club. “Ik wilde voor de winterstop de knoop doorhakken, zodat het voor alle partijen duidelijk was en de focus weer op het voetbal kon.”

De stap omhoog is voor de 28-jarige Alkmaarder een uitdaging die hij met beide handen wil aanpakken. “Ik vind het mooi dat ik op deze leeftijd nu nog een stap kan maken naar een mooie club, in een mooie divisie en een hoog niveau”, blikt De Graaf vooruit. “Daarnaast gunt iedereen bij Odin mij het beste bij AFC. De reacties waren allemaal erg positief.”

Foto’s Pim Hols

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC