Home / Algemeen / AFC haalt uit in topper tegen Rijnsburgse Boys
Foto: Orange Pictures

AFC haalt uit in topper tegen Rijnsburgse Boys

AFC heeft de eerste periodetitel in de Tweede Divisie voor het grijpen. De ploeg van Uli Landvreugd gaf het bekersucces (1-0 tegen TOP Oss) van deze week een goed vervolg tegen Rijnsburgse Boys. Op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst wonnen de Amsterdammers overtuigend met 2-6.

In Rijnsburg was AFC uiterst effectief. In de eerste helft beslisten de bezoekers het duel al. Een eigen doelpunt van Jeroen Spruijt bracht AFC na twaalf minuten aan de leiding. De voorsprong werd nog voor de rust uitgebouwd naar 0-3 door doelpunten van Raily Ignacio en Kenny Teijsse.

Na ruim vijftig minuten spelen deed Melvin Grootfaam hier met de 0-4 een schepje bovenop. AFC zat in een zetel en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Frank Tervoert redde de eer voor de thuisploeg, dat geen moment meer in de wedstrijd kwam. Een kwartier voor tijd deed Ignacio zijn oude club – hij speelde tussen 2013 en 2016 voor Rijnsburgse Boys – met zijn tweede treffer van de middag opnieuw pijn.

Met 1-5 op het scorebord namen de Amsterdammers nog steeds geen genoegen. In de 82ste minuut maakte invaller Matthijs Jesse de vernedering helemaal compleet: 1-6. Nog geen minuut later deed Tervoert opnieuw iets terug, maar zijn 2-6 was slechts voor de statistieken. AFC had de drie punten immers allang in de tas zitten.

Door de overtuigende zege is AFC slechts één overwinning verwijderd van het winnen van de eerste periodetitel. Die kan over twee weken, thuis tegen subtopper HHC Hardenberg, in de wacht worden gesleept. De Amsterdammers worden overigens op de voet gevolgd door IJsselmeervogels, dat slechts één punt minder heeft. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC