Home / Algemeen / AFC haalt verdediger Tim Linthorst (ex-De Graafschap) binnen

AFC haalt verdediger Tim Linthorst (ex-De Graafschap) binnen

Iets meer dan een week voor de start van de Tweede Divisie heeft AFC de selectie nog uitgebreid. Met de komst van de 24-jarige centrale verdediger Tim Linthorst, overgekomen van Berliner AK, zitten de Amsterdammers nu iets breder in de laatste linie. Vanavond (woensdag) kan hij al zijn debuut maken voor AFC, meldt zijn nieuwe club.

De geboren Apeldoorner speelde in de jeugd van AGOVV en Vitesse. Een doorbraak in het eerste elftal bleef uit, waarna hij richting De Graafschap vertrok. Daar kwam Linthorst tussen 2015 en 2017 tot negentien wedstrijden in de Jupiler League. Via LinkedIn kreeg hij vervolgens de kans om in Duitsland een buitenlands avontuur aan te gaan. Afgelopen seizoen droeg hij de clubkleuren van Berliner AK’07, waarmee hij uitkwam in de Regionalliga Nordost (vierde niveau).

Vanwege meerdere blessures, onder meer Kenny Teijsse en Sam Nijpels zijn nog niet inzetbaar, zat AFC een beetje krap in het aantal verdedigers. Dat is nu met Linthorst opgelost. De lange mandekker is de vijfde aanwinst voor de ploeg van Uli Landvreugd. Woensdagavond kan hij zijn debuut maken wanneer AFC in het kader van het Gerrit van Hooff Memorial-toernooi tegen ADO’20 oefent.