Sjoerd Jens zorgt al na zes minuten voor de 1-0 tegen Haaglandia

AFC haalt zijn gram op Haaglandia

In de voetballerij draait alles om winnen. Of dit nu linksom of rechtsom gebeurd maakt niets uit. Ook niet voor AFC dat voor de vierde achtereenvolgende keer won. Dit keer op eigen veld tegen Haaglandia dat met niet minder dan 5-0 een stevig pak slaag kreeg. Menige supporter van AFC vroeg zich na afloop dan ook af: ‘Gaan we meedoen voor de titel ?’ Het antwoord kan daarop kort zijn. Als AFC blijft voetballen zoals vanmiddag tegen Haaglandia, zit er op zijn minst een goede eindklassering in. AFC speelde een prima wedstrijd. Was gretig, fel, barstens vol zelfvertrouwen, oogde stabiel, evenwichtig in een wedstrijd waarin de tegenstander nauwelijks, of liever gezegd helemaal niet aan voetballen toekwam. En hoe je het nou wend of keert, het was de verdienste van AFC dat Haaglandia niet in zijn spel kon komen.

Al binnen vijf minuten spelen kreeg AFC minstens drie mooie mogelijkheden via Sjoerd Jens om op voorsprong te komen. In alle gevallen lukte het nog niet om een snelle treffer te produceren die pas in de vijfde minuut tot stand kwam. Het was opnieuw Sjoerd Jens die nu wel zijn kans schoon zag om AFC op voorsprong te zetten:1-0. Het werd duidelijk dat Haaglandia er deze middag niet aan te pas zou komen. Er kwamen opnieuw kansen voor AFC dat moest wachten tot aan de 28-ste minuut alvorens Bas Ent zijn kans schoon zag om de bal achter keeper Ismail Oruc te deponeren: 2-0. Kort voor rust moest Haaglandia speler Mourad Mghizrat van het veld wegens een blessure en vervangen werd door Andreas Thiebo.

Sjoerd Jens zorgt al na zes minuten voor de 1-0

Na de rust heeft AFC het zwaar tegenvallende Haaglandia de duimschroeven aangedraaid en zijn gram gehaald door alles uit de wedstrijd te halen wat erin zat. Dominerend, Haaglandia geen meter ruimte gunnen, terwijl AFC zelf alle ruimte kreeg die maar denkbaar was, kregen de Hagenaars een lesje in snelheid gecombineerd met combinatievoetbal van het beste soort. Het kon niet uitblijven of er zou een hoge score voor AFC uit de bus komen hetgeen ook gebeurde. In de 62-ste minuut kopte Sjoerd Jens een prima voorzet van Ent achter keeper Oruc: 3-0. Daarna brak er een wisselkwartiertje aan en probeerde Haaglandia trainer Fens een rampzalige uitslag te voorkomen. Tevergeefs want nadat zijn ploeg nog een bal op de lat van AFC keeper Kerwin Hartman uiteen zag spatten, was het Joshua Patrick die vallend schitterend scoorde: 4-0. Nog geen minuut later was hij er opnieuw als de kippen bij om de 5-0 op het scorebord te laten aantekenen. Iedereen na afloop blij bij AFC. Ook trainer Cor ten Bosch die het succes van zijn elftal als volgt verklaarde. ,,We hebben met z’n allen keihard gewerkt voor dit mooie resultaat. En het doet er niet toe of Haaglandia vanmiddag slecht speelde. Wij moeten zelf goed spelen en dit soort wedstrijden winnen. We hebben uitstekend gebruik gemaakt van de ruimte die wij kregen. Ik vond dat we creatief waren, goed gebruik konden maken van onze snelheid die we aanvallend hebben. Zo voetballend kunnen we ver komen. Ik heb mooie dingen gezien deze middag’’.

Joshua Patrick (L) en Sjoerd Jens scoorden beiden twee keer voor AFC

Opvallend detail bij de vijfde treffer van AFC was dat de clubspeaker een opmerking maakte dat AFC aan klantenbinding doet. Dat was vanmiddag nog niet te merken. Het is voor de spelers, trainer en club te hopen dat er inderdaad wat meer mensen komen kijken. Zoals AFC nu speelt verdiend de club dit ook. Er wordt leuk, aantrekkelijk en goed voetbal gespeeld. De formatie van Cor ten Bosch is inmiddels de sub-top genaderd en… er zit meer in. Meedoen om de bovenste plaats is voor AFC haalbaar en daar zou wat meer sfeer, ambiance en gezelligheid bij passen. Je kan wel een topartiest zijn, maar in een leeg Carre optreden vind niemand leuk. Kom op Amsterdammers, ga eens naar AFC !