AFC heeft veilige zone in vizier na zege op VVSB

AFC heeft de volgende stap gezet richting een langer verblijf in de Tweede Divisie. De ploeg van André Wetzel was voor de rust al klaar met VVSB (2-0) en staat slechts op doelsaldo nog onder de nacompetitiestreep.

Na twaalf minuten kwamen de Amsterdammers verrassend aan de leiding in Noordwijkerhout. Een tegenaanval werd door Matthijs Jesse afgerond door met een snoeiharde knal via de onderkant van de lat raak te schieten: 0-1. VVSB kon in de eerste helft alleen van afstand gevaar stichten. AFC-doelman Patrick Zonneveld redde hierbij goed op twee vrije trappen van Vladimir Jozic en een poging van voormalig AFC’er Mitchell Theuns.

Vlak voor rust verdubbelden de gasten de voorsprong via Raily Ignacio. De spits, die eerder deze week bekendmaakte ook volgend seizoen het AFC-shirt te dragen, maakte oog-in-oog met doelman Ruben Valk geen fout voor zijn zesde treffer in Amsterdamse dienst: 0-2.

Pas in de zeventigste minuut liet de thuisploeg, onder leiding van Jack Honsbeek (oud-trainer Legmeervogels), zich weer serieus zien in aanvallend opzicht. Een schot van Tommy Bekooij spatte op de lat uiteen en een minuut later eindigde zijn kopbal in het zijnet. Vlak daarna vond ook Ignacio het houtwerk, waardoor het bij 0-2 bleef.

AFC staat nog steeds vijftiende, maar moet nummer veertien De Treffers slechts op doelsaldo voor zich dulden. Volgende week komt de in degradatienood verkerende stadsgenoot De Dijk op bezoek op Goed Genoeg. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.