Home / Algemeen / AFC IJburg start eindelijk met eerste elftal

AFC IJburg start eindelijk met eerste elftal

Voor het eerst in de geschiedenis zal AFC IJburg vanaf komend seizoen ook een eerste elftal hebben. De club start met een selectie dat bestaat uit de eerste lichting jeugdspelers, aangevuld met spelers van buitenaf.

IJburg groeit hard na de oprichting in 2008 en inmiddels telt de club al ruim duizend jeugdleden. Nu is het tijd voor een eerste elftal. “Inmiddels zijn wij zover dat een deel van onze jeugd volgend seizoen in aanmerking komt voor het seniorenelftal. Wij wilden graag vanuit onze jeugd doorgroeien en nu hebben we een kern”, zegt bestuurslid Michiel van Baarsen. “Ook vinden wij het belangrijk dat spelers de binding met de club en de clubcultuur hebben. Dat krijg je het beste mee als je vanuit de jeugd komt.”

Het is nog niet bekend wat de speeldag van het eerste elftal zal worden. “Ik denk dat wij op de zondag gaan voetballen, aangezien het programma op de zaterdag vol staat met jeugd die speelt.” Ook is het nog onduidelijk wie de trainer gaat worden. Van Baarsen hoopt voor 15 maart, wanneer een bijeenkomst voor geïnteresseerden in het eerste elftal is, zowel de nieuwe trainer als de speeldag duidelijk te hebben.

Voor IJburg is het doel niet om zo hoog mogelijk te gaan voetballen, maar juist om seniorenvoetbal aan te bieden. “Wij zijn geen De Dijk, dat er alles aan doet om zo hoog mogelijk te spelen. Wij beginnen op het laagste niveau en willen het eerste jaar ervoor zorgen dat het goed en leuk draait. Bij ons staat plezier voorop, waarbij het belangrijk is dat iedereen op zijn eigen niveau kan voetballen. Als er prestaties bijkomen, is dat mooi meegenomen.”

Verslag: Roy Baltus

Send this to a friend