AFC in tweede helft langs Abcoude

In de bekerwedstrijd tussen Abcoude en AFC vanavond kwam de topklasser pas in de tweede helft op stoom. Uiteindelijk werd het 1-5, maar in de eerste helft was dat verschil in het geheel nog niet duidelijk.

Abcoude en AFC begonnen tien minuten eerder aan het duel in de kwartfinale van de districtsbeker. Abcoude heeft langs het hoofdveld geen lichtmasten staan en er werd gevreesd voor een zeer donker einde van de wedstrijd. AFC begon in dezelfde basis als afgelopen zondag. Abcoude had wat personele problemen door schorsingen en blessures.

AFC begon slap aan de wedstrijd. Een te laag tempo, veel foute passes en weinig beweging. Abcoude zette daar veel agressiviteit en vechtlust tegenover, waardoor het verschil nog helemaal niet zo duidelijk was. Het was ook Abcoude dat via Regar Kasim het eerste kansje kreeg. Ook Niek Remijn kwam een keer goed door, maar Stefan Groen kon niet afwerken. AFC stelde daar niet veel tegenover, maar werd door Abcoude in het zadel geholpen. Een misverstand tussen keeper Jeffrey IJmker en verdediger Ronnie Weber zorgde ervoor dat Sjoerd Jens de bal kon inschuiven 0-1. Een flinke tik voor Abcoude, tot groot ongeloof van de langs de lijn zeer actieve coach Rini van Roon. Het publiek in Abcoude hoefde echter niet lang te treuren, want nog geen twee minuten later verwerkte keeper Kerwin Hartman van AFC een voorzet van Abcoude zeer slecht en Abcoude spits Jeroen Puttmann twijfelde niet en maakte een omhaal, die wonderschoon doel trof 1-1.

AFC kreeg door dat er toch gewerkt moest worden vandaag en het spel werd grimmiger. Scheidsrechter Harry van Beek moest even goed opletten, terwijl er binnen en langs de lijn lekker Amsterdams commentaar was te horen. Het gelijk spel leek de rust te halen, maar ver in de blessuretijd was het Magid Jansen die een afvallende bal zuiver inschoot 1-2.

Na de thee probeerde Abcoude alles op alles te zetten om voor een verassing te zorgen. Met name de goed spelende Dave van Nielen was een plaag voor de AFC spelers en hij kreeg een goede kans, maar maaide half langs de bal. Ook Stefan Groen kreeg een half kansje, na voorgeven van Jeroen Putmann. Na 70 minuten was het afgelopen voor Abcoude. AFC plaatste een versnelling en Sjoerd Jens, Magid Jansen en de ingevallen Lutzen Brink toonde het klasseverschil. Ronnie van Es maakte de 1-3 na een actie van Sarica over links. Daarna scoorde Sjoerd Jens nog twee keer. Een keer op aangeven van Peter Post en een keer na een goede actie van Magid Jansen. Hiermee was het duidelijk dat AFC geen verassingen toestand vanavond. Abcoude kan echter met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. Een mooie kwartfinaleplaats en een helft lang goed partij geboden aan topklasser AFC.

Later vanavond/vannacht een uitgebreide samenvatting van het duel op onze site.