AFC kan niet voor een verrassing zorgen tegen Argon en blijft tweedeklasser

Voor een plek in de eerste klasse moest AFC in Mijdrecht flink de tanden laten zien wilde men nog tot een goed resultaat komen tegen Argon. Argon won vorige week de heenwedstrijd al met 1-3. Nu was de ploeg van Patrick Loenen met 2-0 te sterk voor de Amsterdammers.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam de ploeg van AFC coach Wessel Colijn wel het initiatief maar kon het Argon niet echt verrassen. Er waren in het eerste kwartier wel mogelijkheden voor onder andere Ducan van Moll maar zijn poging ging huizen hoog over. Argon dat kort dekte en direct de spitsen aan het werk zette was veel gevaarlijker en AFC mocht in de achttiende minuut niet klagen toen Argon heel dicht bij de openingstreffer was, maar Soner Gedik kon zijn kans niet verzilveren. Het spel ging op en neer maar AFC bleef te veel de combinatie zoeken met als gevolg dat de verdediging van Argon onder leiding van uitblinker en aanvoerder Flip de Jong steeds weer simpel in kon grijpen.

ARgon AFC Tom Poederbach 1

Onbegrijpelijk dat coach Colijn van AFC niet ingreep en zijn ploeg niet directer liet spelen,dat had voor Argon veel meer problemen op kunnen leveren met als gevolg een mogelijke tegengoal. In het laatste kwartier van de eerste helft was Argon diverse keren dicht bij een treffer maar de vele toeschouwers moesten wachten tot de 44e minuut eer Epitace Kraemer van Argon verdiend de 1-0 achter doelman Berghuis schoot. AFC dat voetbal technisch wel de betere ploeg was kreeg net voor de rust toch nog een mogelijkheid voor de gelijkmaker maar het schot van Milan de Wijs was geen probleem voor Argon doelman Oscar Leune.

2

In het tweede bedrijf kwam AFC sterk uit de startblokken en kreeg al heel snel een kans maar ook nu bleef men volharden in het te korte spel en werden de kansen simpel om zeep geholpen. In de 60ste minuut mocht Argon zeker niet mopperen toen op rechts Dwayne Wondel uitstekend langs zijn directe tegenstander ging maar in de afwerking faalde. De Amsterdammers wisten dat men flink (drie keer) moesten scoren om nog maar enigszins aanspraak te kunnen maken op de volgende ronde. In het laatste kwartier van de wedstrijd waren daar wel kansen voor maar te veel nonchalance in het spel deed de ploeg deze middag de das om. Uiteindelijk viel vier minuten voor tijd Argons tweede treffer door Kraemer. Beide coaches wisselde nog wat spelers maar dit had weinig invloed op het verdere verloop van de wedstrijd.

3

Argon mag zich nu gaan opmaken voor de volgende ronde (tegen Almkerk) en voor AFC is het seizoen teneinde. Opmerkelijk was het afscheid van AFC-er Thomas Rijsman die na zestien jaar in het eerste elftal komend seizoen een stapje terug doet en in het tweede elftal gaat spelen.