AFC kan thuis titel grijpen na nieuwe misstap van IJsselmeervogels

AFC heeft het kampioenschap in de Tweede Divisie voor het grijpen. Omdat de enige overgebleven achtervolger IJsselmeervogels zaterdag opnieuw puntverlies leed, kunnen de Amsterdammers morgen (zondag) op eigen veld tegen Scheveningen het karwei afmaken.

Lange tijd leek de apotheose pas op de laatste speeldag plaats te vinden met een rechtstreeks duel tussen de twee titelkandidaten. AFC-trainer Uli Landvreugd voorspelde enkele weken geleden al dat het niet zover zou komen, omdat zijn ploeg het eerder wilde beslissen. Dat zal ook gebeuren na een 3-1 nederlaag van IJsselmeervogels bij De Treffers. De voorsprong is hierdoor acht punten gebleven en bij winst op Scheveningen kan dat elf punten worden, met daarna nog drie speelronden te gaan.

Het duel tegen Scheveningen stond eigenlijk op de planning voor zaterdagmiddag, maar werd met een dag verschoven. Volgens AFC zouden festiviteiten rondom de jaarlijkse Dodenherdenking bij de club niet gepast zijn. De wedstrijd wordt nu zondagmiddag om 13:30 uur gespeeld en tevens live uitgezonden op FOX Sports.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC