Home / Algemeen / AFC komt niet verder dan gelijkspel bij degradant Achilles’29

AFC komt niet verder dan gelijkspel bij degradant Achilles’29

AFC heeft de kans laten liggen om een flinke stap richting een langer verblijf in de Tweede Divisie te zetten. De ploeg van André Wetzel bleef steken op een 2-2 gelijkspel bij het allang gedegradeerde Achilles’29, dat voor het eerst sinds 4 november weer een positief resultaat behaalde.

De Groesbekers liggen AFC dit seizoen niet. In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, eind augustus, gingen de Amsterdammers op eigen veld met 3-0 onderuit. Van de selectie waarmee Achilles’29 toen aantrad zijn er slechts vier overgebleven. Uitgerekend die spelers deden AFC nu opnieuw pijn, terwijl de bezoekers juist iets goed te maken hadden na die nederlaag.

Na tien minuten opende Mehdi Naqqadi uit een vrije trap de score voor Achilles’29. Tom van den Brink, die Johan Kulhan in de basis verving, trok de stand halverwege de eerste helft gelijk. Toch zag AFC deze gelijke stand nog voor de rust ongedaan gemaakt worden. Christoff Dias de Oliveira, vorig seizoen nog een half jaar actief voor ZSGOWMS, bracht zijn ploeg op fraaie wijze weer aan de leiding: 2-1.

AFC liep achter de feiten aan en Achilles’29 leek alle schroom die de ploeg de afgelopen maanden parten speelde, te hebben afgeschud. Doelman Joey Potveer, vervanger van de vorige week geblesseerd geraakte Patrick Zonneveld, hield de Amsterdammers meerdere keren op de been om een grotere achterstand te voorkomen. Zeven minuten voor tijd zorgde Raily Ignacio er met zijn twaalfde treffer in dienst van AFC voor dat de gasten alsnog een punt konden overhouden aan het bezoek aan Groesbeek.

De strijd om lijfsbehoud blijft hierdoor ongekend spannend. De voorsprong van AFC (twaalfde) op nummer zestien TEC is slechts vier punten, met nog twee duels te gaan. De vijftiende en zestiende plek betekenen aan het eind van de rit nacompetitievoetbal. Komend weekend krijgen de Amsterdammers runner-up Kozakken Boys op bezoek, dat vol in de strijd om het kampioenschap is.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto: Pim Hols

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC