AFC koploper na knotsgekke winst tegen De Treffers

In de tweede speelronde van de Tweede Divisie heeft AFC haar tweede overwinning geboekt. Na een knotsgekke slotfase werd er met 3-2 gewonnen van De Treffers. Magid Jansen was, net als vorige week, de matchwinner met een benutte strafschop vlak voor tijd. Door de zege is AFC zelfs alleen koploper.

Beide ploegen waren redelijk gelijkwaardig aan elkaar in de eerste helft. Er vielen weinig kansen te noteren. De meest noemenswaardige was een goede kopkans voor Daniel van Straaten van De Treffers, maar hij kon in vrije positie niet genoeg kracht achter de bal zetten. Voor AFC zorgde buitenspeler Matthijs Jesse voor de meeste dreiging. Hij werd veelvuldig gezocht door zijn medespelers, maar het ontbrak vaak aan precisie in de eindpass.

Daan Sutorius

AFC beet in de slotfase van de eerste helft wat meer van zich af. Het kreeg vijf minuten voor rust een enorme kans via spits Pieter Koopman. Hij ontsnapte aan buitenspel, maar zag zijn inzet gekeerd door De Treffers-keeper Niels Kornelis. De openingstreffer viel aan de andere kant. AFC-keeper Patrick Zonneveld wilde een voorzet van Ken Leemans weg boksen. De bal ging echter omhoog en kwam op het hoofd van Wesley Meeuwsen, die de bal in een leeg doel kon koppen. Zo stond er een 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en kwamen er meer kansen voor beide ploegen, onder andere via Meeuwsen (De Treffers) en Magid Jansen (AFC). Het was AFC dat na een uur spelen de gelijkmaker wist te maken. Bij een mooie uitbraak werd Jesse op rechts gelanceerd door Melvin Grootfaam. De aanvaller behield het overzicht en liet Koen Bosma van dichtbij binnentikken. In deze fase van de wedstrijd was AFC sterker en kreeg het goede kansen, met name via Matthijs Jesse. Het was wachten op de 2-1 en die kwam er ook, ruim een kwartier voor tijd. Grootfaam had een knappe actie op links en legde bal panklaar voor verdediger Jordi van Gelderen, die zijn eerste treffer voor AFC maakte.

IMG_9066

De ploeg uit Groesbeek nam meer risico en ging met drie man achterin spelen. Het resulteerde echter vooral in goede kansen voor AFC, maar zowel invaller Kluin als Jesse schoten vanuit kansrijke positie over. AFC leek de deksel op de neus te krijgen toen De Treffers in de eerste minuut van de blessuretijd 2-2 maakte. Van Straaten zorgde vanaf twintig meter met een droge knal voor de gelijkmaker. Toch was het AFC dat aan het langste eind trok. De Treffers-spits Meeuwsen maakte in de 94ste minuut hands in het eigen strafschopgebied en scheidsrechter Cairo kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Magid Jansen zorgde er opnieuw voor dat AFC dankzij een strafschop in blessuretijd won. De Amsterdammers staan na twee wedstrijden alleen aan kop in de Tweede Divisie.

Aanvoerder Magid Jansen rent na zijn benutte strafschop meteen terug naar de middenstip.
Aanvoerder Magid Jansen rent na zijn benutte strafschop meteen terug naar de middenstip.

AFC-trainer Ton du Chatinier zag een knotsgekke wedstrijd. “De toeschouwers waren denk ik de grote winnaar. Wij hadden het in het begin lastig met De Treffers. Desondanks hadden we drie keer kunnen scoren in de eerste helft. In de tweede helft pakten we het beter op.” Dat AFC opnieuw dankzij een strafschop in blessuretijd wint zegt Du Chatinier weinig. “We zullen ook nog wel op zo’n manier verliezen. Waar onze ploeg nu staat? Kan ik nog niet zeggen. Ik heb een hele slechte helft gezien tegen Jong Twente. Vandaag hebben we redelijk goed gespeeld.”

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de Tweede Divisie.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC