AFC (zaterdag) krijgt in slotkwartier deksel op de neus van VVZ’49

AFC staat weer met beide benen op de grond in de zaterdag eerste klasse A. Op eigen veld tegen VVZ’49 leek de derde zege op rij in de maak, maar in het slotkwartier ging het mis: 1-3. De gemiste kansen na rust werden fataal voor de Amsterdammers, die een kans op de gedeelde koppositie lieten liggen.

“Voordat het 1-1 wordt, krijg je drie kansen om het te beslissen. In de eindfase krijg je drie treffers tegen, voornamelijk door persoonlijke fouten. Vandaag hebben we geleerd dat dit het verschil tussen de eerste en tweede klasse is. Je voetbal heel goed mee, hebt drie punten voor het oprapen, maar staat aan het eind met lege handen. Als we deze punten aan het einde tekort komen, dan denk ik nog wel terug aan vandaag”, was trainer Benno Nihom realistisch.

20160917_161016

De oefenmeester zag zijn ploeg als een raket van start gaan tegen de gasten uit Soest. Willem Deetman vond met een lange bal Pepijn Veerman die oog-in-oog met doelman Stijn Waals geen fout maakte. De vroege treffer bleek geen medicijn voor een attractieve eerste helft. Het was geruime tijd dodelijk saai op Sportpark Goed Genoeg. VVZ creëerde nauwelijks mogelijkheden op de gelijkmaker en suste AFC een beetje in slaap.

Alleen een vrije trap van Sven Kolle zorgde voor de thee voor gevaar van de bezoekers. Maksim van Ingen tikte de poging van de voormalig speler van ZSGOWMS uit de hoek en Deetman voorkwam met een goede sliding de rebound. In het slot van het eerste bedrijf kreeg AFC nog twee mogelijkheden op een comfortabele voorsprong bij rust, maar een inzet van Veerman miste kracht en Mauritsio Helstone kreeg het leer niet goed onder controle.

20160917-afc-vvz49-foto-justin-crombeen-mauritsio-helstone

Na de pauze werd het voor de neutrale kijker allemaal veel vermakelijker in Zuid. Ook VVZ’49 meldde zich meer voorin en het regende kansen over en weer. Spits Saddy de Koning was er met het hoofd voor de Soestenaren een paar keer dichtbij, maar AFC maakte het meeste aanspraak op nog een treffer. Helstone, Veerman en invaller Michael Malmberg verzuimden bij goed uitgespeelde aanvallen VVZ pijn te doen. Laatstgenoemde kon een kwartier voor tijd alleen op Waals aflopen, maar had teveel tijd nodig. AFC werd in de daaropvolgende aanval afgestraft voor de gemiste kansen. Tristan Wallet bracht de bezoekers langszij: 1-1.

Aangezien AFC er vorige week tegen DTS Ede in extremis ook nog met de zege vandoor ging, leek er nog geen man overboord voor de roodzwarten. Maar dan moet de bal er wel in. Het zat op dat vlak echt niet mee tegen VVZ. Helstone vergat in het slot een voorzet van Daan Brinkman binnen te prikken. Tot overmaat van ramp bleef AFC uiteindelijk met nul punten achter. De Koning kopte een voorzet van Mohammed Messaoud tegen de touwen en diezelfde Messaoud strafte slecht uitverdedigen van Brinkman af.

20160917-afc-vvz49-foto-justin-crombeen-benno-nihom

“We hadden ze veel eerder de genadeklap moeten geven. Toen de 1-1 viel voelde ik al aan dat het hun kant op ging. We hadden absoluut geen mindere ploeg dan VVZ maar je verliest. Heel zuur”, aldus Nihom. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)