Foto Tom Poederbach: AFC en Aalsmeer hielden elkaar in een aantrekkelijk duel in evenwicht

AFC krijgt te weinig tegen Aalsmeer

Op sportpark Goed Genoeg nam AFC het vandaag, in de zaterdag tweede klasse,  op tegen het hoog geklasseerde Aalsmeer. De ploeg van trainer Wessel Colijn is na de winterstop ongeslagen en zette die reeks vandaag voort. Het werd 2-2 maar dat voelde voor de Amsterdammers als een nederlaag ondanks dat AFC doelman  Peter van der Linden in de blessuretijd een zelf veroorzaakte strafschop stopte.

In de eerste helft was het AFC dat de wedstrijd domineerde door de bal goed rond te laten gaan in de ploeg. Na ruim een kwartier spelen was het Jasper Blonk die Dustin Woodward met een uitstekende steek pass één op één met doelman Ray Smidt zette. Met een schuiver passeerde Woodward doelman Smidt maar de paal bracht redding voor Aalsmeer.

Na een half uur spelen was het Aalsmeer dat gevaarlijk werd. Salih Yildiz legde de bal na een goede actie voor zijn linker en haalde goed uit, maar doelman van der Linden die later in de wedstrijd een belangrijke rol zal vertolken bracht goed redding. Niet veel later was het wel raak voor Aalsmeer. Na goed doorzetten van Thomas Harte was het aan Calvin Koster om de bal bij de tweede paal binnen te knikken (0-1).

Foto Tom Poederbach: Floris Dokkum (r) speelde een belangrijke rol vandaag voor AFC

Na de thee was het spelbeeld ongewijzigd, AFC dicteert en Aalsmeer speelt de lange bal en loert op de counter. Daan Sutorius stak de bal goed door de defentie van Aalsmeer, maar Tim Wulffraat stuitte op doelman Smidt die een prima wedstrijd keepte. AFC bleef opzoek gaan naar de gelijkmaker. De goed spelende Floris Dokkum besloot in de 55ste minuut doelman Ray Smidt flink onder vuur te nemen met een fantastische uithaal.  Smidt bewees wederom dat het een uitstekende keeper is. Nog geen twee minuten later was het dezelfde Floris Dokkum die met een beheerst schot de 1-1 binnen schoot.

De wedstrijd ging op en neer en Aalsmeer kwam voor de tweede keer vanmiddag op voorsprong. Na een goed genomen corner van Chico van Soelen was het Steven v.d. Dussen die de 1-2 binnen kopte. AFC ging opzoek naar de gelijk maker maar waakte ook voor de gevaarlijke counters van Aalsmeer. In de 70e minuut ging verdediger Burak Sitil wat nonchalant het lucht duel aan met Floris van Dokkum die gretig naar het gras ging, scheidsrechter Badr Benlemkaddem wees naar de stip tot ongenoegen van alles en iedereen die Aalsmeer een warm hart toedraagt. Tim Wulffraat faalde niet en tekende vanaf elf meter voor de 2-2.

Het leek er niet op dat beide ploegen het vandaag bij een gelijkspel zouden houden. Zowel AFC en Aalsmeer gingen in de slotfase vol voor de drie punten. Aalsmeer drukte in de laatste minuten goed door. In de 87e minuut wees de uitstekend fluitende leidsman Badr Benlemkaddem wederom naar de stip. Het was Thomas Harte die in het strafschop gebied naar de grond ging na een overtreding van de AFC doelman. Vincent Krabbendam ging achter de bal staan om winst mee te nemen naar Aalsmeer, maar het was doelman van der Linden die een punt redde voor de Amsterdammers.

Foto Tom Poederbach: Tim Wulffraat maakt al weer zijn achtste treffer voor AFC

Voor AFC voelde het gelijkspel, ondanks de penalty in de slotfase als twee verlies punten. Floris Dokkum die een belangrijke rol speelde met een goal en betrokken was bij de penalty: ”Ik ben teleurgesteld met een punt er had zeker meer ingezeten. We speelden goed! Ik was betrokken bij de penalty. Of het een strafschop is? Hij kan ‘m geven.”

Elftalleider Tim de Groot: ”Er had zeker meer ingezeten, we speelden beter dan Aalsmeer en probeerde te voetballen in tegenstelling tot de tegenstander. Ook ben ik realistisch want vlak voor tijd krijg je een penalty tegen en ga je bijna met nul punten het veld af. Gezien het spelbeeld waren wij de ploeg die de drie punten verdiende.

Verslag: Rachid El Guebli

Foto’s: Tom Poederbach