AFC laat punten liggen op bezoek bij Castricum

AFC is er niet in geslaagd om te winnen bij FC Castricum. De ploeg van Benno Nihom kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Het zag daardoor AMVJ op gelijke hoogte komen aan kop van de zaterdag tweede klasse A.

Castricum begon op sportpark Noord-End scherper aan de wedstrijd dan AFC. De thuisploeg kreeg na drie minuten een goede kans om de score te openen. De kopbal van aanvoerder Daan Hamaker kon ternauwernood van de lijn worden gekopt. Na deze kans kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en Wessel Westerhof had AFC na acht minuten op voorsprong kunnen zetten. De aanvaller brak door de verdediging van Castricum heen maar zag zijn inzet op het laatste moment geblokt worden.

Castricum - AFC

Op het lastig te bespelen veld was AFC de ploeg wat de aanval zocht en Castricum wat inzakte op eigen helft. Daardoor was het voor AFC lastig om kansen te creëren en openingen te vinden in de hechte verdediging van de Castricummers. Na bijna een half uur moest AFC zelfs oppassen dat het niet op achterstand kwam. Slecht uitverdedigen van AFC leidde tot een vrij schietkans in de zestien voor aanvaller Sebastiaan Weber. Zijn vizier stond echter niet op scherp en de bal ging hoog over. Beide ploegen wisten tot de rust niets meer te creëren en gingen dus rusten met de brilstand op het bord.

Na de thee kwam AFC sterker uit de kleedkamer en ging het een tempo hoger spelen. Castricum kwam er niet aan te pas en beperkte zich tot het tegenhouden van doelpunten. Hier slaagde de thuisploeg goed in en AFC had nog steeds moeite om de verdediging te breken. Beide ploegen zaten er kort op en dat leidde af en toe tot stevige tackles en pittige duels. Scheidsrechter Peetom moest een aantal keer optreden om de gemoederen te bedaren.

Castricum - AFC

Tien minuten na rust was Joey Singels uit een corner dichtbij de voorsprong. De middenvelder kopte een corner van Michael Malmberg uitstekend in. Hij had de pech dat de bal uit het doel werd gekopt door een Castricum-verdediger. AFC probeerde iets te forceren en invaller Thijs de Graaff kreeg een kwartier voor tijd de grootste kans van de wedstrijd om te scoren. Joey Singels won opnieuw een kopduel uit een corner en legde goed terug op De Graaff. Zijn schot werd echter geblokt waardoor de kans verloren ging. Acht minuten later zag ook aanvoerder Floris Dokkum zijn schot geblokt worden na een afgeslagen corner.

Castricum - AFC

Castricum kwam er niet meer aan te pas en loerde op een counter om wellicht nog toe te slaan. Elario Zweet deed nog een poging van afstand maar AFC-doelman Jort Berghuis kon de inzet van de spits makkelijk pareren. In de extra tijd van het duel kreeg Malmberg de bal nog voor zijn voeten in de zestien meter maar het schot werd wederom geblokt.

Ondanks het puntverlies blijft AFC koploper. Die moeten de Amsterdammers nu echter wel delen met AMVJ. Kijk hier voor de actuele stand en uitslagen in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)