AFC laat zich vlak na rust aftroeven door Koninklijke HFC

Halverwege de amateurklassieker leek er weinig aan de hand voor tweededivisionist AFC. De ploeg van André Wetzel leidde op bezoek bij Koninklijke HFC met 0-1 door een doelpunt van Matthijs Jesse. Een fraaie comeback van de thuisploeg zorgde ervoor dat de Amsterdammers met een 3-1 nederlaag terug naar de hoofdstad werden gestuurd.

Na een half uur opende Jesse op zeer fraaie wijze de score. Van zo’n tien meter schoot hij de bal snoeihard en onhoudbaar in de kruising: 0-1. Deze voorsprong had tien minuten later zelfs verdubbeld kunnen worden, alleen kwam Milan Hoek net iets tekort om een harde voorzet binnen te werken. Koninklijke HFC liet aanvallend weinig zien en kwam niet verder dan twee schoten van Gertjan Tamerus die doelman Patrick Zonneveld niet konden verontrusten.

Koninklijke HFC-trainer Ted Verdonkschot (volgend seizoen IJsselmeervogels) greep in de rust in door alle drie de wissels in één keer te gebruiken. De Haarlemmers hadden serieuze aanvallende intenties en daar had AFC in het begin van de tweede helft moeite mee. Twee korte doelpunten achter elkaar zorgden ervoor dat de wedstrijd kantelde.

Direct na rust bracht Kevin Sterling de thuisploeg op gelijke hoogte. Vlak daarna werd de bal op de stip gelegd nadat Robin Eindhoven door AFC-aanvoerder Magid Jansen naar de grond werd gebracht. Vanaf elf meter maakte Tamerus (na de zomer trainer van Koninklijke HFC) geen fout: 2-1.

In de 62ste minuut lag ook de derde Haarlemse treffer achter Zonneveld. Invaller Tim van Soest maakte de comeback compleet en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Een doelpunt van Eindhoven werd afgekeurd en AFC gooide alles op de aanval, maar het lukte de Amsterdammers niet om terug in het duel te komen.

Door de nederlaag heeft AFC niet definitief afscheid kunnen nemen van de gevarenzone. De ploeg van André Wetzel staat slechts één punt boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto: Jos Spitteler