AFC maakt belabberde eerste helft na rust goed

In de titelstrijd van de zaterdag tweede klasse A heeft AFC drie belangrijke punten bijgeschreven. Op Sportpark Goed Genoeg won de ploeg van trainer Benno Nihom met 2-1 van Reiger Boys. In een zwak eerste bedrijf namen de gasten de leiding. Na rust stelde AFC via treffers van Mitchell Faerber en Floris Dokkum orde op zaken. De Amsterdammers blijven gedeeld koploper met AMVJ.

Tegen de laaggeklasseerde bezoekers uit Heerhugowaard werkte AFC een dramatische eerste helft af. ”Het was niet best. De concentratie was er niet waardoor er niets lukte in de passing. Het was één van de slechtste eerste helften die ik tot nu gezien heb van ons”, vertelt winnende doelpuntmaker Floris Dokkum.

IMG_7728

Het was dan ook niet verwonderlijk dat AFC tien minuten voor de rust met de neus op de feiten werd gedrukt en op 0-1 achterstand kwam. Dokkum: ”Een hele aardige goal van hun. Die raakt ie nooit meer zo en hij ging aardig de kruizing in.” Tot de rust kon AFC niets meer veranderen aan de score.

Nihom greep in de pauze in en bracht Gijs Niehe en Sil Paddenburg in de ploeg. Met de frisse wind binnen de lijnen ging het AFC een stuk beter af en was het weer de bovenliggende partij. Een klein kwartier kwam de thuisploeg langszij. De Reiger Boys-doelman werkte de bal niet voldoende weg. Het leer kwam voor de voeten van Faerber die de 1-1 op het scorebord zette.

IMG_7705

Luttele minuten later kwam AFC al op voorsprong. Een prachtige aanval eindigde via David Weinstein en Wessel Westerhof bij Dokkum die bij de eerste paal voor de 2-1 zorgde. Hierna raakte Reiger Boys door een tweede gele kaart in ondertal, maar lukte het AFC niet om de man-meer-situatie uit te buiten. Sterker nog, AFC mocht van geluk spreken dat doelman Peter van der Linden in het slot zijn ploeg op de been hield met een paar knappe reddingen.

Ondanks de belabberde eerste helft bleven de drie punten op Goed Genoeg. ”Het gaat misschien wat lastiger nu, maar iedere week laten we vind ik kwalitatief toch wel zien dat wij de betere zijn. Het was ‘kielekiele’ vandaag maar gelukkig hebben we wel gewonnen”, aldus Dokkum. Volgend weekeinde mag AFC op bezoek bij nummer drie EDO, dat eerder dit seizoen met 4-0 werd gedeklasseerd. ”We zullen tegen hun wel anders voor de bak moeten komen. Toch ligt zo’n voetballende ploeg als EDO ons wel. We hebben het moeilijker tegen clubs die voor de goal hangen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)