Home / slideshow / AFC maakt indruk en verslaat NEC in eerste oefenduel

AFC maakt indruk en verslaat NEC in eerste oefenduel

AFC is de voorbereiding van 2021/2022 goed begonnen. De Tweede Divisionist trapte het seizoen af met een wedstrijden tegen het naar de Eredivisie gepromoveerde NEC. AFC verraste en won het duel met 2-1.

Al snel nam AFC het heft in handen en dat resulteerde al snel in mooie kansen. Joël Tillema wist na een klein kwartier Raily Ignacio te bereiken, maar de kopbal van de spits werd verwerkt tot corner. Even later volgde een kopkans voor Robbert Schilder, die net naast kopte. Na iets meer dan een kwartier volgde de verdiende 1-0. Tillema vond Ignacio weer feilloos en dit keer liet de spits zien dat hij het scoren nog niet verleerd is, ondanks al die maanden zonder wedstrijden. Binnen het half uur werd het zelfs 2-0. Tillema bleek in vorm en leverde opnieuw een uitstekende voorzet af, dit keer mocht Matthijs Jesse er tegenaan lopen.

Na rust speelde AFC met een vrijwel compleet ander elftal, maar de ploeg bleef overeind. Een makkelijk gegeven penalty zorgde er halverwege de tweede helft wel voor dat NEC via Jonathan Okita de aansluitingstreffer kon maken. Ook AFC kreeg nog een penalty, maar de inzet van Oussama Siali werd gestopt.

Het duel eindigde dus in 2-1 en het wedstrijdbeeld zal AFC ongetwijfeld vertrouwen geven. Komende zaterdag komt Telstar op bezoek.

Opstelling AFC eerste helft
Patrick Zonneveld, Gladwin Curiel, Gevero Markiet, Robbert Schilder, Derre Kwee, Milan Hoek, Koen Wesdorp, Joël Tillema, Segun Owobowale, Raily Ignacio en Matthijs Jesse

Opstelling AFC tweede helft
Dion Thomas, Gladwin Curiel, Guus van Weerdenburg, Tim Linthorst, Dean van Zwieten, Kenny Teijsse, Djuric Ascencion, Melvin Grootfaam, Oussama Siali, Soufian Hefli en Dino Jansen

Foto: Tom Poederbach 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC