Home / Algemeen / AFC – Maarssen donderdag deels overgespeeld in verband met arbitrale fout

AFC – Maarssen donderdag deels overgespeeld in verband met arbitrale fout

Het duel tussen AFC en Maarssen in de nacompetitie moet deels worden overgespeeld, zo heeft de KNVB bekend gemaakt.

In de verlenging wilde Maarssen een extra wisselmoment toepassen. De scheidsrechter twijfelde of dit was toegestaan en zocht contact met Zeist, waarna de wissel niet werd toegestaan. Maar de wissel had wel toegestaan moeten worden.

Op het moment dat Maarssen had willen wisselen, stond het 0-0. Daarna maakte AFC nog de winnende 1-0. Maarssen heeft echter bezwaar aangetekend bij de bond. Dat betekent dat het duel vanaf het moment dat Maarssen wilde wisselen opnieuw gespeeld moet worden. Het duel zal dus hervat worden bij een 0-0 stand en wordt donderdagavond om 20.00 uitgespeeld.

Het betekent ook dat BFC, de tegenstander in de volgende ronde, in de wachtkamer zit. Ook het duel tussen Waterwijk en Die Haghe, dat dinsdagavond plaats zou vinden, is uitgesteld. Dit duel wordt nu op zaterdag 18 juni om 14.30 gespeeld. Eigenlijk stond de finale voor die dag gepland, maar ook die zal dus later gespeeld worden.

Update – 16 juni

Eerder werd gemeld dat AFC – Maarssen vanavond vanaf minuut 107, het moment waarop Maarssen wilde wisselen, zou worden overgespeeld. Inmiddels is duidelijk dat de hele verlenging wordt overgespeeld. Dit omdat er al eerder onduidelijkheid was ontstaan over de toegestane hoeveelheid wissels en wisselmomenten in de verlenging.

De wedstrijd begint dus met minuut 91 bij een 0-0 stand. AFC is hierbij in het voordeel ten opzichte van overspelen vanaf minuut 107. Aan het begin van de verlenging kregen de Amsterdammers namelijk een rode kaart. Die wordt nu echter ongedaan gemaakt, het duel wordt dus hervat met 11 tegen 11. De winnaar speelt aanstaande zaterdag tegen BFC.

Om nieuwe onduidelijkheden of onrust te voorkomen, heeft de KNVB gekozen voor Roelof Luinge als leidsman. Luinge floot meer dan 800 wedstrijden in het betaald voetbal.

Tien man AFC verslaan in verlenging tweedeklasser Maarssen

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC