AFC met redelijk gemak langs NFC

AFC zaterdag blijft volop in de race voor de nacompetitie. Vandaag won de ploeg van Wessel Colijn met 5-0 van het geplaagde NFC. In de eerste helft kregen de Amsterdammers nog veel tegenstand van de Amstelveners, maar net na rust was het gebeurd. AFC houdt het zicht op de derde periode. Voor NFC zal hoogst waarschijnlijk de nacompetitie resten, aangezien concurrent OSV wel wist te winnen bij Opperdoes. Geen goals voor AFC van Tim Wulffraat deze keer. De spits moest geblesseerd toekijken.

NFC had besloten om deze wedstrijd verdedigend te benaderen, het had geen zin om in de messen van AFC te lopen. Ook niet zo gek gezien de afwezigheid van Michael Lippens, Ramon Essed en Michael Schuit. Maarten Zwaan begon ook nog half geblesseerd aan de wedstrijd bij NFC. Het verdedigen lukte goed en in de eerste helft kwam AFC er moeilijk doorheen. In de 20e minuut toch de voorsprong. Uit een afgeslagen corner schoot Jasper Blonk in en kon Bobby Gehring het laatste zetje geven. Deze 1-0 bleef tot de rust op het bord. NFC deed zichzelf hiermee tekort. Zwaan, Jorn Berends en Paul Berkelaar hadden de mogelijkheden om minimaal de gelijkmaker te maken. Het lukte NFC echter niet.

Bobby Gehring tekende voor de 1-0

Kort na rust was het gebeurd voor NFC. AFC kwam op een 2-0 voorsprong toen Flip de Jong een voorzet van Floris Dokkum binnen werkte. Bij een corner scoorde Frank Bakker vervolgend de 3-0. In combinatie met Jasper Blonk maakte Dokkum er 4-0 van en invaller Dusitin Woodward zetten de eindstand op 5-0. Detail is nog dat Dirk Franken voor NFC bij een 4-0 stand een penalty mistte. Tim Wulffraat zag dus dat zijn ploeg niet geheel van hem afhankelijk is. De spits kan nog zeker twee weken niet spelen en hij hoopt in de nacompetitie alsnog te kunnen schitteren.

Twee ploegen vanmiddag die hoogstwaarschijnlijk de nacompetitie gaan spelen. Eentje aan de bovenkant en eentje aan de onderkant. NFC coach Patrick Lokken denkt wel dat het zo zal gebeuren.

Lokken:’We hebben in principe een verliespunt minder dan OSV dat boven ons staat. Kijk ik echter naar ons programma dan is het bijna niet mogelijk om de nacompetitie te ontwijken. We krijgen bijvoorbeeld nog twee keer HBOK en een keer Aalsmeer. Ik moet gaan overwegen om de blessures te laten helen en fit te worden voor de verlenging van de competitie.’

Foto’s: Tom Poederbach