Home / Algemeen / AFC moet aanvoerder Magid Jansen lange tijd missen

AFC moet aanvoerder Magid Jansen lange tijd missen

Tweededivisionist AFC moet het de komende vier tot acht weken doen zonder aanvoerder Magid Jansen. De centrale verdediger liep tegen TEC een zware schouderblessure op. Een operatie werd op het laatste moment gecanceld.

Na overleg met de chirurg besloot Jansen maandag van een operatie af te zien, omdat zijn herstel de goede kant opgaat. De mandekker viel in het duel tien minuten voor tijd uit nadat hij in botsing was gekomen met een aanvaller en verkeerd neerkwam. “Ik hoorde en voelde gelijk dat het niet goed zat. Ik bleek uiteindelijk een spier tussen mijn sleutelbeen en schouderkop volledig afgescheurd te hebben (AC Luxatie, red.).”

Jansen moet nu vooral rust houden. “Dat vind ik best lastig. Ik ben niet iemand die met een mitella gaat lopen. Ik blijf ook gewoon werken, maar voetballen gaat momenteel echt niet. Volgende week kan ik wel wat gaan lopen, alleen zijn duels voorlopig niet aan de orde. Daarnaast heb ik ook nog erg veel pijn. De eerste dagen waren helemaal verschrikkelijk. Gelukkig gaat het herstel goed. Daarom hebben we dus ook besloten niet te opereren. Dat zou mijn herstel alleen maar vertragen.”

De 34-jarige aanvoerder mist in ieder geval de wedstrijden van AFC tegen IJsselmeervogels, FC Lienden, Katwijk en Rijnsburgse Boys.

Archieffoto Jos Spitteler: Magid Jansen met verzorger Michael Oliveira

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend