AFC moet genoegen nemen met punt in Katwijk

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. AFC wel. De tweededivisionist kwam net als twee weken geleden tegen Jong Sparta vrij snel op een 0-2 voorsprong, maar de ploeg van André Wetzel gaf deze opnieuw uit handen. Aan het duel bij koploper Katwijk hielden de Amsterdammers een punt over: 2-2.

Na twaalf minuten stond er een verrassende 0-2 tussenstand op het scorebord in de Bollenstreek. Katwijk-doelman Ricardo Kieboom ging na negen minuten in de fout, waarna de bal op de stip belandde. Magid Jansen maakte van elf meter geen fout. Twee minuten later eindigde een snelle uitval via Melvin Grootfaam bij Milan Hoek, die voor de 0-2 tekende. AFC was zelfs dicht bij de 0-3, alleen zag Grootfaam de volledig vrijstaande Raily Ignacio over het hoofd.

Katwijk had een groot overwicht aan balbezit, maar het lukte de thuisploeg nog niet op de solide Amsterdamse defensie te kraken. Aan de andere kant van het veld moest Kieboom handelend optreden in een één-tegen-één situatie met Matthijs Jesse. Na een uur spelen zorgde topschutter Marciano Mengerink voor de aansluitingstreffer namens Katwijk: 1-2.

Tien minuten later was diezelfde Mengerink belangrijk bij de gelijkmaker. Hij liet de bal bewust lopen voor de vlak daarvoor ingevallen Frank Tervoert, die AFC-doelman Joey Potveer kansloos liet: 2-2. AFC wilde het Sparta-scenario niet opnieuw laten gebeuren en ging op de jacht naar de voorsprong. Een schot van Ignacio eindigde voorlangs en ook Tom van den Brink liet het in de blessuretijd na om de bevrijdende 2-3 binnen te schieten.

Het bleef bij 2-2. Een punt dat AFC goed kan gebruiken. “Vooraf teken je hier natuurlijk voor, uit bij de koploper, maar achteraf ben ik teleurgesteld dat we de 0-2 niet vast konden houden”, zei trainer André Wetzel na afloop voor de camera’s van FOX Sports. Zijn ploeg staat nog steeds voorlaatste en volgende week komt rechtstreekse concurrent TEC op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.