AFC moet Pepijn Kluin negen maanden missen na gescheurde kruisband

AFC-er Pepijn Kluin heeft afgelopen donderdag op de training zijn voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd en zijn meniscus van zijn knie is losgeschoten. Aanstaande vrijdag zal Kluin al worden geopereerd. De spits is naar verwachting negen maanden uitgeschakeld.

Kluin: “Negen maanden niet voetballen! Ik kan het me bijna niet voorstellen. Ik heb nog nooit iets gehad en nu gelijk negen maanden aan de kant. Ik baal er echt enorm van.”

Kluin 2

Het ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Zo ook bij de spits. Kluin: “Ik wilde de bal aannemen met links en maakte met rechts een grote stap. Ik zakte gelijk door mijn knie. Ik wist direct dat het mis was. Het afgelopen weekend dacht ik nog dat het misschien wel mee zou vallen maar een MRIC gisteren (maandag, red) in het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen wees uit dat het dus helemaal mis is.”

Orthopedisch chirurg Pijnenburg zal Kluin aanstaande vrijdag al opereren in het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen. De spits, die dit seizoen veertien keer scoorde, zal op zijn vroegst in februari 2015 weer inzetbaar zijn voor AFC. Het Amsterdamsche Voetbal wenst hem veel sterkte toe met zijn herstel.

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC