AFC na strafschoppen klaar in de beker

AFC is woensdagavond uitgeschakeld in de KNVB-beker. Na 120 minuten stond het tegen ODIN ’59 3-3. De strafschoppen werden door de ploeg uit Heemskerk beter genomen.

Al heel vroeg was het raak voor ODIN ’59. Nadat Sietse Brandsma de bal onderschepte kon ODIN er vandoor in de omschakeling. Thom de Vries rondde het af. Het tempo laag hoog, wat zorgde voor een vermakelijk duel. Na een klein halfuur kantelde de wedstrijd. Yordi Teijsse mocht de 1-1 maken op aangeven van Fouad Belarbi. Een minuut later maakte hij ook de 2-1, dit keer op aangeven voor broer Kenny. Het gaf AFC goede moed richting het laatste kwartier van de eerste helft, maar daarin werd niet meer gescoord.

ODIN ’59 begon de tweede helft goed, met een fraaie afstandspoging van Jim Hulleman. Patrick Zonneveld redde goed. Even later scoorde Sietse Brandsma een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. Maar kort daarna kwam ODIN wel op gelijke hoogte. Invaller Mart Willemse maakte de 2-2. En ODIN pakte opnieuw de voorsprong via Brandsma. 2-3 leek de uitslag te worden, maar ver in blessuretijd werd het toch nog 3-3. Een aanval via Melvin Grootfaam, Yordi Teijsse en Gevero Markiet resulteerde in de 3-3.

Verlenging dus, waarin niet meer werd gescoord. Omdat Gevero Markiet en Kenny Teijsse hun penalty misten en ODIN ’59 alles raak schoot, bekert ODIN door.

Nadat de daaropvolgende verlenging geen doelpunten opleverde, ontkwamen beide ploegen  niet aan de te nemen strafschoppen! Deze werden door mentaal sterkere ODIN’59-spelers beter genomen. Nadat Gévero Markiet en Kenny Tijsse jammerlijk voor AFC misten, schoot  uitblinker Thom de Vries ODIN’59 uiteindelijk naar een verdiende tweede ronde. Een mooie overwinning behaald door grote team-inzet, doorzettingsvermogen en Heemskerks gogme. Dat smaakt naar meer.

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld (k), Gévero Markiet, Thomas van den Houten (97′ Cody Claver), Johan Jeremy Kulhan, Jonathan Richard, Kenny Teijsse, Milan Hoek@, Nick van der Velden (88′ Sam Nijpels), Fouad Belarbi (97′ Djeric Ascencion), Melvin Grootfaam, Yordi Teijsse.

ODIN’59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Dustin Mijnders (101′ Jurjen Dikker), Nicky Eekhout, Ron Scheffer@, Niels Jager, Jim Hulleman, Koen Tros (105′ Bas Kansen), Thom de Vries, Sietse Brandsma (87′ Milo Cremers), Jayson Halman (69′ Mart Willemse).