AFC niet best, wel winnen

Door het wegvallen van Young Boys komt er volgend jaar een extra plaats vrij in de eersteklasse. Vooral Aalsmeer, AFC en AMVJ lijken hier baat bij te hebben. Als ze tenminste de nacompetitie halen. AFC is hard op weg na de 2-0 zege op AMVJ.

Beide trainers, Jeroen Brussee van AFC en Maurice Kuijper van AMVJ, waren vooraf niet op de hoogte van de extra promotie mogelijkheid. Voorlopig doet het ook nog niet ter zake. Eerst maar eens de wedstrijd winnen zal de gedachte geweest zijn. AMVJ miste maar liefst vier basisspelers en niet de minste. Doelman Nick de Groote, laatste man Mark Schol en middenvelder Imke van Moorselaar zaten geblesseerd langs de kant en spelmaker Jimmy Jansen zat een schorsing uit.

Het verlies aan kwaliteit was in eerste instantie niet te zien. De ploeg uit Amstelveen moest wel even zoeken naar de juiste posities op het veld maar enig gevaar leverde dat niet op. AFC hanteerde veelvuldig de lange bal en kon spits Ben van Kessel zelden bereiken. De kwaliteit van Van Kessel werd wel zichtbaar na een tweetal individuele acties. Eerste draaide hij vanaf de linkerkant  goed naar binnen. Keeper Zijlstra stond in de juiste hoek. Daarna wist hij nog tot een halve omhaal te komen in het strafschopgebied na een afgeketst schot van Jasper Blonk maar die verdween hoog over. Vlak voor rust was het toch nog raak. Een afstandsschot van Blonk werd door Zijlstra slecht verwerkt. De rebound was voor Soufian Ben Abdeslam een koud kunstje, 1-0.

Waar AMVJ de tweede helft de mouwen opstroopte kon AFC niet meer domineren. De ploeg creëerde geen enkele kans. AMVJ was nog het dichtst bij een treffer. De werklust van Chris Boer bezorgde Visser de kans op een treffer. Zijn schot ging over maar er was wel een overtreding aan vooraf gegaan. De vrije trap van de ingevallen Tjerk Veltman belande in de muur. Op basis van de inzet hadden de gasten misschien wat meer verdiend maar verder dan een kopbal van Visser kwam het niet. Wat AFC liet zien was teleurstellend. Van Kessel kwam niet meer in het stuk voor. Dat het in de laatste seconde van de wedstrijd nog 2-0 werd door invaller Gijs Roodbeen was slechts voor de statistieken.

Niemand zal er later nog om malen dat het allemaal niet best was. De ploeg van Brussee loopt weer twee punten in op Aalsmeer dat niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Monnickendam. Ook Castricum, dat won van Hellas Sport, strijd nog volop mee om de titel.

foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)