AFC ontbeert het aan stootkracht tijdens nederlaag tegen Katwijk

AFC is in de Tweede Divisie opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Koploper Katwijk won na een zeer spectaculaire eerste helft met 2-3 aan de Boelelaan. Alle doelpunten vielen voor de rust. De ploeg van André Wetzel komt zo niet van de voorlaatste plaats af.

De AFC-mars was amper afgelopen of de thuisploeg keek al tegen een achterstand aan. Marciano Mengerink speelde zich kanp vrij tussen Derre Kwee en Thomas van den Houten om vervolgens ook doelman Patrick Zonneveld te omspelen voor de 0-1. AFC richtte zich echter goed op en had de achterstand binnen tien minuten omgebogen in een 2-1 voorsprong.

Waar Rob Rietveld (schot overgetikt door doelman Ricardo Kieboom) en Mark van den Boogaard (schot gesmoord) dichtbij waren, slaagde Thomas van den Houten er wel in om de gelijkmaker te produceren. Uit een hoekschop van Koen Bosma kopte de linksback in de verre hoek raak. Vlak daarna, in de veertiende minuut, was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Van den Houten was nu de aangever op de vrijstaande Tom van den Brink: 2-1.

Met een klein halfuur op de klok had Katwijk het antwoord paraat in het doelpuntenfestijn. Opnieuw speelde Mengerink doelman Zonneveld uit, waarna hij de 2-2 op het scorebord bracht. Zeven minuten voor de rust hadden de gasten de voorsprong ook weer in handen. Damiano Schet zette een aanval zelf op en schoot de bal vervolgens vanaf achttien meter onhoudbaar achter Zonneveld: 2-3. De voormalig jeugdspeler van AFC deed zijn oude club daarmee de das om.

Na de rust vergat Katwijk de voorsprong verder uit te breiden. Jonathan Richard trok aanvoerder Robbert Susan onderuit in het strafschopgebied, maar Susan zag zijn slecht ingeschoten penalty gekeerd worden door Zonneveld. Daardoor bleef AFC in de wedstrijd, alleen ontbrak het de thuisploeg aan stootkracht. Door een misser van invaller Kilian Berkhout bleef de Amsterdammers een grotere nederlaag bespaard.

Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie