AFC ontdoet zich na rust eenvoudig van Excelsior Maassluis

Aan de hand van Raily Ignacio (twee treffers) heeft tweededivisionist AFC zich tegen Excelsior Maassluis hersteld van de domper vorige week in Scheveningen. De ploeg van Uli Landvreugd versloeg de bezoekers na een sterke tweede helft met 4-1.

Net als de laatste vier wedstrijden (VVSB, De Treffers, Jong Almere City en Scheveningen, red.) moest AFC terugkomen van een achterstand. Joey Potveer, die de afwezige Patrick Zonneveld verving, greep niet goed in bij een voorzet van Milan van Ewijk. Daar kon Vincent van den Berg na elf minuten van profiteren. Nog voor de rust herstelde de sluitpost zich van dit foutje door goed te redden op een inzet van Van den Berg. In de rebound schoot Daan Blij over.

In de tweede helft maakte de thuisploeg het verschil. Dat begon met een verrassende gelijkmaker van Tim Linthorst. De centrale verdediger, vorige week in Scheveningen de redder met een late gelijkmaker, schoot in de 53ste minuut een vrije trap in de korte hoek. Doelman Jean-Paul van Leeuwen kreeg zijn handen hier nog tegenaan, maar kon de 1-1 niet voorkomen. Vanaf dat moment ging AFC erop en erover.

Waar spits Raily Ignacio voor de rust het vizier niet op scherp had staan, was de clubtopscorer in het tweede bedrijf wel uiterst trefzeker. Eerst kon hij Van Leeuwen na een lange bal omspelen voor de 2-1, acht minuten later schoot hij van dichtbij raak uit een voorzet van Fouad Belarbi.

Excelsior Maassluis was niet bij machte om zich hiervan terug te vechten en konden de Amsterdammers de wedstrijd rustig uitspelen. Zes minuten voor tijd bekroonde Belarbi zijn goede wedstrijd met de beslissende 4-1. De vleugelaanvaller was het eindstation van een tegenaanval die hij zelf inleidde.

Met negentien punten uit de eerste vijf wedstrijden is AFC nog altijd uitstekend bezig. Volgende week gaat de ploeg van Uli Landvreugd op bezoek bij nummer drie Jong Sparta. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto: Tom Poederbach