Home / Algemeen / AFC op rand van uitschakeling

AFC op rand van uitschakeling

Zaterdag tweede klasser AFC heeft nog een hele lange weg te gaan om de eerste klasse te bereiken. De ploeg van Wessel Colijn verloor het eerste duel in de nacompetitie met 1-3 van Marken. Ondanks de nederlaag ziet Colijn nog perspectief voor de return volgende week op Marken.

Colijn: “ Het zijn maar twee doelpunten die we moeten maken. We zijn echt nog niet dood. We ademen nog.” Aanvoerder Gijs Roodbeen ziet eveneens nog mogelijkheden. We spelen daar op kunstgras en ik vind ons de beter voetballende ploeg dus we maken zeker nog kans.”

Dat AFC nog kans heeft volgende week kwam omdat  Kevin Giele namens Marken in de slotfase twee gigantische kansen niet wist te benutten. Aan de andere kant had Tim Wulffraat de nederlaag wat dragelijker kunnen maken maar de spits zag zijn inzet op het laatste moment geblokt worden. Het speelde zich allemaal af in de slotfase waarin het voetbal niet meer echt hoogstaand was.

Foto Tom Poederbach" Wessel Colijn (l) en Charles Loots proberen hun team de juiste weg te wijzen
Foto Tom Poederbach” Wessel Colijn (l) en Charles Loots proberen hun team de juiste weg te wijzen

De eerste twintig minuten waren dat zeker wel. AFC combineerde en kreeg wat mogelijkheden. Tot twee maal toe zorgde een steekbal van Bobby Gehring voor gevaar. Marken was via Giele gevaarlijk omdat doelman Jort Berghuis te ver uit zijn doel kwam. Na zeventien minuten brak Sutorius met een mooie pass  de defensie van Marken open. Roodbeenl was niet zelfzuchtig en liet Wulffraat scoren (1-0). Lang kon AFC de voorsprong niet vasthouden. Colijn: “ Ik riep al tegen alles en iedereen dat we dit vijf minuten moesten vasthouden maar ik was nog aan het roepen of het stond al 1-1.”  Berghuis was wederom te ver uit zijn doel en Arno Boes schoot mooi binnen.

Omdat uitdoelpunten niet dubbel tellen was er niets aan voor AFC. Nabil EL Hiyani was dicht bij een tweede voorsprong. De behendige buitenspeler zette vier man te kakken maar vergat te scoren. Zijn inzet ging net voorlangs het doel van Mike Oudshoorn.

Foto Tom Poederbach: Tim Wulffraat in een stevig duel
Foto Tom Poederbach: Tim Wulffraat in een stevig duel

Na iets meer dan een kwartier maakte Marken trainer Charles  Loots een ideale wissel zoals later zou blijken.  Invaller Michel Appel omspeelde Jasper Blonk en zijn voorzet werd door  Giele snoeihard ingeschoten. Tien minuten later leek het gedaan met AFC. Roodbeen, inmiddels acterend als laatste man, maakte een domme en lichte overtreding op Commandeur. Scheidsrechter Beudeker gaf een strafschop. Zwaar bestraft maar ook  niet echt onterecht. Roodbeen: “Dat was gewoon heel dom van me.” De penalty werd door  Ramon Visser zonder twijfel ingeschoten (1-3).

In de slotfase kon Marken dus nog uitlopen naar drie of vier goals verschil maar dat bleef AFC bespaard. Volgende week zaterdag is de return op Marken. Roodbeen en Colijn zien zeker mogelijkheden. Roodbeen: “Het wordt alles of niets.”

Foto’s Tom Poederbach

Send this to a friend