AFC op rozen na zege bij UVV

In de eerste ronde van de nacompetitie heeft AFC een prima resultaat behaald. Het elftal van Wessel Colijn won met 1-3 van het Utrechtse UVV en heeft zo een goede uitgangspositie voor het bereiken van de volgende ronde. Aankomende zaterdag is de return op Sportpark Goed Genoeg.

De Amsterdammers waren in de openingsfase de bovenliggende partij en kwamen in de veertiende minuut op voorsprong. Justin Swart zette goed door en werd in de zestien neergelegd. De daaropvolgende strafschop werd beheerst door Gijs Roodbeen tegen het net geschoten, 0-1. AFC bleef de gehele eerste de betere ploeg en kwam in de 29ste minuut via Bobby Gehring aan haar tweede treffer.

UVV AFC 2

In de 42ste minuut moesten de gastheren na een wilde tackle met tien man verder. AFC leek al snel van de man meer situatie te profiteren, een inzet van Roodbeen leverde echter net geen treffer op en belandde op de paal. Na de thee voetbalde AFC minder dan in het eerste bedrijf. De gasten konden niet profiteren van de man meer situatie en lieten UVV weer in de wedstrijd komen. Dit resulteerde in de 71ste minuut in de aansluitingstreffer.

UVV AFC 3

Na de 1-2 kwam AFC onder druk te staan, zo raakten de bezoekers de paal en trad doelman Berghuis een aantal keren goed op. In de blessuretijd van het duel kwamen de Amsterdammers er nog één keer uit en schoot Nabil El Hiyani de zeer belangrijke 1-3 tegen de touwen. Hierdoor heeft AFC een prima uitganspositie voor de return van aankomende zaterdag. AFC-trainer Wessel Colijn: “ Ik ben hartstikke blij met dit goede resultaat. Maar het is zeker nog niet gespeeld, we moeten oppassen voor UVV. Het een fysiek sterke ploeg waar wij het echt nog wel lastig mee zullen krijgen.”

Klik hier voor alle uitslagen uit de zaterdag nacompetitie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC