Foto Tom Poederbach: AFC speelt in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Marken

AFC pakt derde periode na zege op WV

AFC heeft door een 3-1 overwinning een plek in de nacompetitie veilig gesteld. De ploeg van Wessel Colijn versloeg kampioen WV-HEDW met 3-1 en daardoor kan AFC de derde periode niet meer ontgaan. De nacompetitie is een beloning voor de goede prestaties na de winterstop.

Een punt uit de laatste twee wedstrijden was voldoende om de derde periode binnen te slepen. Dit ook omdat WV-HEDW en HBOK al een periode hadden veroverd. Het laatste ticket voor de nacompetitie gaat naar Aalsmeer of DVVA.

Met de van een blessure terug gekeerde Tim Wulffraat in de spits kon AFC aantreden in haar sterkste opstelling. Wulffraat keert volgend seizoen samen met centrale middenvelder Daan Sutorius terug in de zondag selectie. Wulffaart, die overigens niet scoorde, moest twintig minuten voor tijd het veld verlaten. Het is voor AFC te hopen dat hij voor de nacompetitie hersteld is.

Foto Tom Poederbach: Ben van Kessel (r) in duel met Robbert Stuur
Foto Tom Poederbach: Ben van Kessel (r) in duel met Robbert Stuut

Kampioen WV-HEDW deed de zege zeker niet cadeau. De ploeg van Martin Steenvoorden deed meer dan haar sportieve plicht en was het eerste kwartier ook zeker de sterkste ploeg. Al na twintig seconden kopte Sander Driehuis een vrije trap van Stuut net naast. Rob van Bunderen was in de buurt van een doelpunt en Jesse Stroomberg produceerde een slap schot van dichtbij.

De eerste kans voor AFC was echter gelijk raak. Een steekbal van Wulffraat werd door Ben van Kessel op prachtige wijze afgerond.  Van een meter of drie buiten de zestien krulde Van Kessel, samen met Floris Dokkum de uitblinker, de bal langs doelman Joep Albers. Nadat Wulffraat van en paar meter afstand de paal nog had geraakt leek AFC toch op 2-0 te komen maar de treffer van topscorer Wulffraat werd wegens buitenspel afgekeurd. In de daarop volgende aanval maakte Van Bunderen met een fantastische boogbal de stand gelijk (1-1).

Foto Tom Poederbach: Sander Driehuis (l) probeert Floris Dokkum af te stoppen
Foto Tom Poederbach: Sander Driehuis (l) probeert Floris Dokkum af te stoppen

De onderlinge duels werden wat harden en de irritaties waren over het hele veld zichtbaar. Scheidsrechter Kooij deed daar aardig in mee door soms onnodig met gele kaarten te strooien. Toen Florus Dokkum iets meer dan tien minuten na rust de 2-1 maakte (dit maal werd het vlagsignaal terecht genegeerd!) en Gijs Roodbeen op aangeven van Dokkum de bal in het lege doel kon schuiven (3-1) was de tweede nederlaag van WV ene feit en kon AFC zich gaan voorbereiden op een klein feestje. Dat scheidsrechter Kooij WV verdediger Daniel Nokes nog zijn tweede gele kaart gaf was veel te overdreven.

AFC trainer Wessel Colijn hoopt via de nacompetitie te promoveren ook al weet hij dat hij volgend seizoen twee basisspelers (Wulffraat en Sutorius) zal missen. Colijn: “Als we in de eerste klas terecht komen weet ik zeker dat dat spelers zal aantrekken. Ik wil volgend seizoen met 22 spelers werken dus ik heb nog wel een paar plekken open. Zoals iedereen weet hebben we geen tweede selectie team dus ik heb wel zoveel spelers nodig.”

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!