AFC pakte verdiende zege

De wetten in de topklasse van het zondagvoetbal zijn soms onvoorspelbaar en hard. Dit bleek weer eens tijdens de wedstrijd van AFC tegen FC Lienden waar de thuisclub een dik verdiende zege boekte met 2-0. Vorige week ging de ploeg van trainer Wim Leushuis in de slotfase tegen De Treffers met twee treffers van Tim Wulffraat kopje onder. Tegen Lienden was het opnieuw Wulffraat die tweemaal wist te scoren wat voldoende was voor de hoofdprijs die drie punten opleverden.

Dik verdiend want AFC zeker driekwart van de wedstrijd de overheersende ploeg. Vooral in de eerste helft had de ploeg van Leushuis zeker vijf-en-zeventig procent balbezit, maar kwam slechts eenmaal tot scoren. In de 25e-minuut kreeg Tim Wulffraat de bal van achteren (Magid Jansen) uit keurig op maat in de lucht aangespeeld  en was zijn kopbal onhoudbaar voor de te ver voor zijn doel staande keeper Jan Schimmel: 1-0. Wulffraat: ,”Het was een prima lange bal precies op maat die ik kon doorkoppen, waarna  de keeper kansloos was’’, keek Tim Wulffraat op dit moment terug die het verlies van vorige week nog niet helemaal was vergeten. “Dan maak je ook net als vandaag twee goals die niet voldoende waren voor een gelijkspel.”

Tim Wulffraat is dus de grote man bij AFC  met in twee wedstrijden vier treffers. Vorige seizoen kwam hij niet of nauwelijks aan de bak onder trainer Cor ten Bosch. Met Wim Leushuis lijkt hij terug op weg om AFC dit seizoen de weg te wijzen. Wulffraat: “Tja, als je van een trainer geen vertrouwen krijgt, dan is het moeilijk je te bewijzen. De trainer die we nu hebben ziet het wel in me zitten en dat betaal ik dan ook uit. Vertrouwen geven is erg belangrijk voor mijn spel. Vandaag heeft iedereen dat kunnen zien. Ik voel dat ik goed in mijn vel zit en dat mijn spel daar ook naar is. Het plan is om deze lijn door te trekken dan komt het vanzelf goed’’, keek goudhaantje Tim Wulffraat op de wedstrijd terug. De eerste helft was ontegenzeggelijk voor AFC dat met verzorgd positiespel en een goede organisatie Lienden onder druk wist te zetten. Een paar goede aanvallen waren er het gevolg van dat Lienden soms ver terug moest op eigen helft. Na een klein half uur spelen zette Tim Wulffraat zijn handtekening op de reeds gememoreerde treffer die in de boeken verdween als zeer fraai: 1-0. Omdat Lienden geen gelijke tred kon houden met AFC waren er voldoende mogelijkheden voor de thuisclub om afstand te nemen van zijn tegenstander. Omdat de scherpte ontbrak bij AFC en Lienden niet veel beter kon ging de rust in met een verdiende voorsprong voor de thuisclub.

Na de rust een andere wedstrijd waar AFC gewild of ongewild de touwtjes uit handen driegde te geven. Lienden drong aan, kreeg een aantal mogelijkheden waar AFC zelfs aan de gelijkmaker ontsnapte. Zo moest keeper Youseff Abdallaoui zelfs gestrekt op een geweldige knal van Guido van Rijn. Naar mate de wedstrijd vorderde brak aan weerszijden ook het wisselkwartiertje aan en verdwenen spelers naar de reservebank voor verse krachten. In de 75-ste minuut miste Lienden speler Tom van der Neut voor open doel en ontsnapte AFC aan de gelijkmaker. Aan de andere kant miste Wulffraat de mogelijkheid om AFC in veilige haven te loodsen. Een paar minuten later was het toch raal via Wulffraat die met een afstandsschot keeper Schimmel verraste. Hij hielp AFC een handje door over de bal heen te duiken: 2-0. AFC stond op het punt de punten in eigen huis te houden hetgeen ook lukte en verdiend was. De eerste zege van het seizoen was binnen door de twee treffers van Tim Wulffraat die zijn ploeg daarmee een grote dienst bewees. Bij de thuisclub speelde ook Marinus Willemsen een prima partij en was AFC gewoon beter dan FC Lienden dat nog steeds op zijn eerste overwinning wacht.