AFC profiteert optimaal van vroege rode kaart Barendrecht

Op bezoek bij laagvlieger Barendrecht heeft AFC geen fout gemaakt. De ploeg van Uli Landvreugd blijft door een 0-3 overwinning koploper van de Tweede Divisie. Yordi Teijsse was met twee treffers de grote man aan Amsterdamse zijde.

Na tien minuten stond AFC al tegenover een tiental van Barendrecht. Ilyas Oulad-Ali kreeg een directe rode kaart vanwege een grove charge op Yordi Teijsse. De bezoekers wisten vervolgens optimaal te profiteren van het overtal. Nadat schoten van Melvin Grootfaam en Raily Ignacio werden gekeerd, viel de openingstreffer vlak voor rust alsnog. Uit de rebound – doelman Nick van der Ploeg pakte opnieuw een inzet van Ignacio – tikte Teijsse de 0-1 binnen.

Vanaf dat moment speelden de Amsterdammers een gewonnen wedstrijd. Toch lukte het AFC pas in het laatste kwartier het duel te beslissen. Uit een hoekschop knikte Teijsse raak voor de 0-2 en direct een minuut later bracht clubtopscorer Ignacio de 0-3 op het scorebord. Barendrecht dacht vlak voor tijd de eer te kunnen redden, maar een inzet van Bas Mourits werd van de lijn gehaald.

Omdat achtervolger IJsselmeervogels van HHC Hardenberg verloor (3-0), hebben de Amsterdammers zelfs afstand genomen van de concurrentie. De voorsprong op nummer twee Jong Sparta bedraagt vier punten. Volgende week komt Jong Vitesse op bezoek op Goed Genoeg. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.