AFC schudt laagvlieger VVSB in slotfase van zich af

Kampioen AFC heeft het eigen publiek tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen verblijd met een 2-0 overwinning op VVSB. De ploeg van Uli Landvreugd nam in de laatste tien minuten pas afstand door doelpunten van Raily Ignacio en Matthijs Jesse.

Voorafgaand werd aanvoerder Magid Jansen in het zonnetje gezet vanwege zijn 260 wedstrijden in het shirt van AFC, en tevens zijn laatste op Goed Genoeg. Het was duidelijk zichtbaar dat er voor beide ploegen weinig meer op het spel stond. Kansen waren schaars en lange tijd bleef de brilstand op het scorebord. Frank Tervoert was in de eerste helft wel twee keer dichtbij een openingstreffer. Zijn eerste poging werd gekeerd door doelman Joey Potveer en vlak voor rust zag hij een kopbal van de lijn gehaald worden.

Met inmiddels clubtopscorer Raily Ignacio binnen de lijnen – de spits begon op de bank en verving direct na de rust Fouad Belarbi – kwam AFC acht minuten voor tijd pas aan de leiding. Ignacio maakte alweer zijn 26ste doelpunt van dit seizoen. Drie minuten later gooide Matthijs Jesse (kreeg vooraf ook bloemen voor het bereiken van de mijlpaal van honderd wedstrijden, red.) het duel definitief in het slot door de eindstand op 2-0 te bepalen.

Op die manier hebben de Amsterdammers zich goed hersteld van de 3-1 nederlaag vorige week bij Excelsior Maassluis. Het seizoen wordt volgende week afgesloten tegen nummer drie IJsselmeervogels. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s: Tom Poederbach