Home / Algemeen / AFC schuift Dean Huisman door naar A-selectie

AFC schuift Dean Huisman door naar A-selectie

Op verzoek van trainer Ton du Chatinier heeft Dean Huisman de overstap gemaakt van het tweede elftal naar de A-selectie van AFC. De 19-jarige middenvelder ging al mee op trainingskamp naar Belluno en maakte indruk tijdens de voorbereiding van de tweededivisionist.

“Ik heb het blijkbaar goed gedaan”, glimlacht Huisman. Vooraf was al bekend dat de controlerende middenvelder mee zou draaien in het eerste elftal. Hij speelde tegen Quick Boys, Odin’59 en HBS en kreeg donderdag te horen dat hij zich definitief lid van de A-selectie mocht noemen. “Het was super om mee te mogen doen met het eerste elftal. Het niveau is top, het spel gaat veel sneller. Dit is allemaal nieuw voor mij, maar het is heerlijk om op dit niveau mee te mogen doen.”

Huisman begon bij IVV met voetballen en kwam via DWS vorig seizoen terecht op Sportpark Goed Genoeg, waar hij afgelopen jaar in het tweede elftal speelde. “Ik moet ervoor zorgen dat ik goed train en mijzelf blijf ontwikkelen. Ik hoop komend seizoen vooral veel te leren van het voetballen in de Tweede Divisie.” Hij weet nog niet wat hem te wachten staat met zijn kansen op speeltijd. “Je weet natuurlijk niet hoe het loopt met blessures en schorsingen. Ik denk dat ik vooral in het tweede zal spelen en hoop hier en daar wat minuten te maken in de Tweede Divisie. Dat zou prachtig zijn.”

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend