AFC sluit voorbereiding af met zege op FC Aalsmeer

Tweededivisionist AFC heeft de laatste testcase voor de start van de competitie, volgende week bij Kozakken Boys, goed doorstaan. De ploeg van Uli Landvreugd versloeg eersteklasser FC Aalsmeer met 1-2. De gebroeders Teijsse tekenden voor de Amsterdamse treffers, oud-AFC’er Chelton Linger deed vlak voor tijd iets terug.

Landvreugd had zijn ploeg het vernieuwde kunstgras in Aalsmeer opgestuurd met een bepaalde opdracht: snel drukzetten en FC Aalsmeer niet aan voetballen toe laten komen. “Dat is voor een groot gedeelte gelukt, maar in de tweede helft hadden we wel een hogere score neer moeten zetten.” Aalsmeer-doelman Nick van der Wiel was een flinke sta-in-de-weg voor de Amsterdammers. Daardoor stond het halverwege nog 0-0.

Vlak na rust opende Kenny Teijsse met een kopbal de score. De oud-prof, overgekomen van Cambuur, stelde even later met een fraai lobje zijn tweelingbroer Yordi in staat om er 0-2 van te maken. Waar de bezoekers het vervolgens nalieten om verder uit te lopen, kon de thuisploeg in de slotfase via Chelton Linger (overgekomen van DCG) de schade een beetje herstellen: 1-2. Een kleine tegenvaller voor AFC was het geblesseerd uitvallen van Raily Ignacio. De clubtopscorer van afgelopen seizoen kreeg een flink knietje en zal een paar testen moeten ondergaan om te kijken of hij inzetbaar is tegen Kozakken Boys.

De oefenmeester heeft voor negentig procent zijn basiself in zijn hoofd, in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie komend weekend. “Het ligt er ook aan hoe fit bepaalde spelers zijn of hoe scherp ze trainen. Op sommige posities liggen de kwaliteiten van spelers dicht bij elkaar.”

De voorbereiding stond vooral in het teken van het omschakelen naar een iets andere speelwijze. Daar heeft Landvreugd inmiddels zijn eigen stempel op kunnen drukken. “We hebben een visie, die probeer ik één te maken met de groep. Eerst was het even wennen, daar hebben we zo’n drie weken voor nodig gehad. Inmiddels loopt dat parallel. Iedereen weet wat we willen en hoe we het willen doen. Nu moeten we ervoor zorgen dat de uitvoering ook goed is.”

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)