Home / Algemeen / AFC spreekt schande van antisemitische leuzen Rijnsburgse Boys-fans

AFC spreekt schande van antisemitische leuzen Rijnsburgse Boys-fans

Het duel tussen AFC en Rijnsburgse Boys (1-1) in de Tweede Divisie werd zaterdag ontsierd door antisemitische leuzen van enkele supporters van Rijnsburgse Boys. Ook werd er in de rust vuurwerk afgestoken in de kantine en met bier gegooid.

Tijdens de wedstrijd zouden er teksten over joden geroepen zijn. “Zoiets heb ik ook gehoord, maar het waren geen massale spreekkoren. Slechts een enkeling die het verpest voor de rest”, zei AFC-voorzitter Ad Westerhof daarover. “Een aantal mensen hebben zich behoorlijk misdragen. Ze waren dronken en vervelend. Mafketels.”

Volgens Westerhof zorgden de desbetreffende supporters bij aankomst op Sportpark Goed Genoeg al voor commotie. “Een vuurwerkbom in de kantine, er werd met bier en bitterballen gegooid. Er was een grote groep supporters gekomen, zo’n 250 man. Het bestuur van Rijnsburgse Boys zit er enorm mee in hun maag. Ik heb erg goed contact met de mensen van de club en zij vonden het zelf ook buitengewoon vervelend.”

Rijnsburgse Boys en de supportersgroep HKR (Harde Kern Rijnsburg) distantiëren zich allebei van de gebeurtenissen. “Iedereen die onze club kent, begrijpt dat dit in het geheel niet thuishoort binnen onze vereniging. De waarden en normen die wij in Rijnsburg gewoon zijn, staan haaks op het gebeuren gisteren in Amsterdam. De woede van AFC-voorzitter Ad Westerhof over de vermeende kwetsende spreekkoren begrijpen wij ten volle en wij veroordelen de gebeurtenissen van gisteren evenzeer”, luidt de verklaring van de club.

Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC