AFC steelt punten van WVHEDW

AFC heeft haar koppositie in de tweede klasse A verstevigd door WVHEDW met 2-1 te verslaan. Makkelijk ging het allemaal niet. Pas in de blessuretijd maakte invaller Dave Weinstein de winnende treffer.

‘De wedstrijd van de week’ was de eerste 45 minuten het aanzien nauwelijks waard. Beide ploegen speelde angstig en durfde de tegenstander niet vast te zetten. Het gevolg was dat er in de eerste helft weinig tot niets voor de doelen gebeurde. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd op gang. WVHEDW startte sterk en kreeg in de eerste tien minuten maar liefst zes corners. Doelpunten leverde dat niet op. Pas nadat AFC Soufian Ben Abdeslam binnen de lijnen bracht kwam er gevaar van de thuisploeg. In zijn eerste actie omspeelde hij rechtsback Bart Wassink en bereikte de goed voor zijn man gekomen Ben van Kessel, 1-0. De bezoekers ontkwamen aan de 2-0 toen een schot van Van Kessel op de kruising uiteenspatte. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk pas acht minuten voor tijd. Nadat spits Joost Hobbel al een tweetal kansen had gemist was het een vrije trap van Wouter Zorg die door niemand werd aangeraakt en zo maar achter doelman Olivier Poederbach verdween. De reserve doelman van AFC maakte trouwens een prima indruk en voorkwam na de gelijkmaker een nederlaag.

Terwijl de toeschouwers zich al opmaakten voor de rit naar de kantine was het toch AFC dat de overwinning greep. Een diepe bal van Jorik Dopmeijer belande perfect tussen twee WV verdedigers in. Invaller Dave Weinstein ronde vervolgens keurig af zodat de koploper geen punten in de strijd om de titel verspeelde. Concurrent Aalsmeer deed dat wel zodat de Amsterdammers nu alleen aan de leiding gaan.

Kijk voor alle uitslagen en de actuele stand op de klassenpagina.

Een samenvatting van ‘de wedstrijd van de week’ en de reacties van de trainers zijn  vanaf ongeveer 21:30 uur te zien op deze site!