AFC stijgt twee plekken door late zege op concurrent TEC

AFC is naar de vijftiende plek gestegen in de Tweede Divisie. Na twee gelijke spelen op rij won de ploeg van André Wetzel met 2-0 van concurrent TEC. Raily Ignacio en Malcolm Esajas waren in de slotfase trefzeker.

Het degradatieduel kende weinig hoogtepunten in Amsterdam-Zuid. TEC kwam opportunistisch uit de startblokken, maar dat ebde na een kwartier al weg. Het spel van AFC was zeker niet goed en de kansen bleven lang uit. Pas in de tweede helft werden er langzaam een paar speldenprikjes uitgedeeld door TEC. Een afstandsschot van Sherwin Grot eindigde naast het doel van Patrick Zonneveld en Nicky Kuiper mikte te hoog met zijn kopbal.

De 0-0 stand leek ook het einde te halen, want beide ploegen maakten weinig aanspraak op drie punten. Totdat Raily Ignacio als een duiveltje uit een doosje voor TEC-doelman Sebastiaan van der Sman opdook en tot ieders verbazing de 1-0 op het scorebord zette.

Bij het ingaan van de blessuretijd maakte Malcolm Esajas, die was ingevallen voor Matthijs Jesse, er zelfs 2-0 van. In een druk strafschopgebied belandde de bal voor zijn voeten, waarna hij deze hard in de verre hoek schoot. Een klein smetje op de Amsterdamse zege was het uitvallen van Koen Bosma, die na de 2-0 het eindsignaal niet haalde en geblesseerd per brancard het veld moest verlaten.

De overwinning is broodnodig en heel belangrijk voor AFC. De ploeg van André Wetzel passeert hierdoor TEC en De Dijk op de ranglijst en heeft zelfs het veilige De Treffers in zicht. Dat verschil is slechts één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC