Home / slideshow / AFC-trainer Landvreugd blijft tot zomer 2021

AFC-trainer Landvreugd blijft tot zomer 2021

AFC heeft zijn trainer Uli Landvreugd een jaar langer vastgelegd. De trainer, die met zijn ploeg afgelopen jaar kampioen werd in de Tweede Divisie, blijft daarmee tot de zomer van 2021 hoofdtrainer van het zondagteam.

Samenwerking

Landvreugd en de Amsterdamse club hebben niet lang hoeven te praten, want beide partijen wilden graag door met het project dat ze in 2018 zijn gestart. “Het is simpelweg mijn club en zit dicht bij mijn huis”, begint Landvreugd zijn keuze voor een langer verblijf in Amsterdam uit te leggen. “We hadden het afgelopen seizoen een fantastisch jaar en dit jaar draaien we redelijk tot goed mee. Er zit gewoon nog veel rek in de groep, dus dat is een van mijn motivaties om door te gaan. Voor mij zijn het allemaal ingrediënten om lekker te werken.” Landvreugd werkt eveneens intern goed samen met zijn collega’s. “De samenwerking met de staf en groep is goed. Daarnaast werken de staf, technische commissie en het bestuur optimaal met elkaar. Dus genoeg reden om door te gaan.”

Technische commissie

Het bestuur en de trainer zetten de lijn van de afgelopen jaren ook komend seizoen door. Een voorbeeld hiervan is het aan- en verkoopbeleid. “De technische commissie houdt zich in samenspraak met de technische staf voornamelijk bezig met het binnenhalen van spelers, dus deze heeft ook de grootste vinger in de pap. De commissie voert de gesprekken met de spelers en informeren ons dan. Vervolgens hebben wij als technische staf ook een mening en voegen we die bij elkaar. De technische commissie gaat dan de gesprekken aan met spelers.” Met het aantrekken van Robbert Schilder en Nick van der Velden heeft de commissie de afgelopen tijd grote namen weten te strikken.

Vooruitkijken

De 48-jarige trainer heeft zin ook komend seizoen voor de groep te staan. “Het wordt alleen maar mooier om hier te werken, aangezien we een nieuw hoofdveld en clubhuis krijgen, dus dat wordt ook allemaal mooier en strakker. Kortom: ik zie uit naar volgend jaar.” Over de prestaties van dit seizoen is Landvreugd minder tevreden. “Niet helemaal, want we staan liever wat hoger. Maar we staan waar we horen te staan. Het is net niet goed genoeg, al hebben we ook pech gehad. Het is zaak om de komende weken een goede race neer te zetten. Daar kijken we naar uit”, aldus Landvreugd.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Landvreugd (AFC): “Dat hoort bij topsport”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend