Home / Algemeen / AFC trekt voormalig Liverpool-talent Vincent Weijl en Cody Claver (Cambuur) aan

AFC trekt voormalig Liverpool-talent Vincent Weijl en Cody Claver (Cambuur) aan

Tweededivisionist AFC heeft per direct Vincent Weijl en Cody Claver aan de selectie toegevoegd. Vanwege veel blessureleed kon de ploeg van Uli Landvreugd de twee versterkingen, met allebei ervaring in het profvoetbal, goed gebruiken.

Vooral de komst van Weijl is opvallend. De 28-jarige aanvaller speelde in de jeugd van AFC en belandde via Ajax en AZ bij Liverpool. Daar kwam de Amsterdammer niet verder dan het tweede elftal. Vervolgens zette hij een lang avontuur langs zeven verschillende landen in. Weijl speelde voor Helmond Sport, Eibar (Spanje), Cambuur, South China AA en Tai Po FC (beiden Hong Kong), CF Fuenlabrada (Spanje), FC Fredericia (Denemarken), PKNP FC (Maleisië), FC Samtredia (Georgië) en ÍA (IJsland).

“Vincent wilde zich weer gaan vestigen in Amsterdam en meldde zich aan. Hij heeft al twee weken meegetraind”, zegt Landvreugd. Vanwege het tussentijdse vertrek van Koen Bosma en het uitvallen van Tom van den Brink (rest van het seizoen uitgeschakeld) kon AFC een extra aanvaller goed gebruiken. “Zijn technische bagage is goed, maar je merkt wel dat hij conditioneel achterloopt. We moeten ervoor zorgen dat hij weer wedstrijdfit wordt.”

Ook Cody Claver is op eigen initiatief naar Goed Genoeg gekomen. De 22-jarige linksback had bij Cambuur weinig uitzicht op speeltijd. Hij is een mogelijke stand-in voor Thomas van den Houten en kan ook als centrale verdediger uit de voeten. Claver speelde eerder in de jeugd van ADO Den Haag en Sparta.

Naast het aantrekken van dit tweetal maakte de club bekend dat Patrick Zonneveld, Joey Potveer, Fouad Belarbi en Moiz da Silva ook volgend seizoen onderdeel uitmaken van de A-selectie van de tweededivisionist.

Foto: Tom Poederbach