AFC: “Velden weg is voorbarig”

Het bestuur van topklasser AFC heeft met grote verbazing kennis genomen van de berichten in de media dat de club twee van de zeven velden zouden moeten inleveren op Sportpark Goed Genoeg. De berichten kwamen tot stand omdat de ringweg A10 ter hoogte van de Zuidas onder de grond gebracht zou worden.

“Deze informatie is voorbarig en derhalve onjuist en het bestuur van AFC neemt daar afstand van”, zo staat te lezen op de website van de club. Sinds 1961 is AFC gevestigd aan de Boelelaan en al 17 jaar is het bezig met de toekomst van het complex. In juni 2000 lanceerde Ron Voskamp het plan “Cadeau voor de Zuidas”. Wethouder Ruimtelijke Ordening, de heer Duco Stadig nam het plan in ontvangst en sprak van “het toekomstig mooiste sportpark van Nederland, ruim van opzet en in een lommerrijke omgeving”.

De jaren die daar op volgde gaven vaak veel onduidelijkheid. Nu de Zuidas, en de toekomst daarvan, weer een veelbesproken onderwerp is komen ook de velden van AFC weer in het nieuws. In 2010 wees de club een plan van de Dienst Zuidas nog af. Sinds vorig jaar is er wederom overleg gestart over een alternatieve opzet van het sportpark.

De AFC/Zuidas delegatie laat verder weten de leden via haar website www.afc-amsterdam.nl op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en dat het zich zal beraden over de te nemen stappen. Het hele dossier over AFC en de Zuidas is te lezen op de website van AFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC