AFC verliest in extremis topper tegen Jong Sparta

AFC is de koppositie in de Tweede Divisie weer kwijtgeraakt. De ploeg van Uli Landvreugd leek in de topper tegen achtervolger Jong Sparta een belangrijke zege te boeken, maar zag de beloften in blessuretijd een 1-2 tussenstand ombuigen in een 3-2 overwinning.

Het begint bijna een gewoonte te worden: AFC dat terug moet komen van een achterstand. De afgelopen vier competitiewedstrijden gebeurde dit al en ook tegen Jong Sparta moesten de Amsterdammers in de achtervolging. Met een droge knal vanaf twintig meter opende Ayoub Boukhari halverwege de eerste helft de score. Nog voor de rust zette oud-Spartaan Kenny Teijsse de bezoekers weer op gelijke hoogte: 1-1.

In de tweede helft waren de Amsterdammers de betere ploeg. Jong Sparta-doelman Michael Fabrie hield de thuisploeg lange tijd in de wedstrijd, maar werd zeven minuten voor tijd alsnog geklopt. Opnieuw scoorde Teijsse tegen de club waar hij in het seizoen 2014/15 32 wedstrijden voor speelde. Met zijn achtste competitietreffer van dit seizoen leek de 26-jarige middenvelder ook de matchwinner te worden, totdat Jong Sparta in blessuretijd aanzette.

Bij het ingaan van de extra tijd maakte Bradley Martis met een prachtige treffer gelijk. Doelman Joey Potveer was kansloos op zijn knal van dertig meter in de kruising. Drie minuten later werd het zelfs 3-2. Net als vorig seizoen deed Halil Dervisoglu de Amsterdammers pijn. Toen was hij drie keer trefzeker tegen AFC, nu bezorgde hij zijn ploeg met een late treffer de drie punten.

Door de late nederlaag moet AFC de koppositie weer afstaan aan IJsselmeervogels. De ploeg van Uli Landvreugd deelt de tweede plaats met Jong Sparta, op één punt van IJsselmeervogels.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.