AFC verliest weer en zakt steeds verder weg

In de zaterdag tweede klasse A heeft AFC weer een nederlaag geleden. De ploeg van Wessel Colijn verloor aan De Boelelaan met 1-2 van BOL en staat inmiddels op de twaalfde plaats met vier punten uit zes wedstrijden.

Colijn: ” Het zag er helemaal niet zo slecht uit wat we lieten zien. Tot aan de zestienmeter voetballen we aardig , maar het ontbreek ons gewoon aan het laatste schot. We halen de trekker niet over.”

Opbouwend ziet het er allemaal aardig uit wat AFC laat zien, mar zodra er balverlies geleden wordt is de ploeg erg kwetsbaar in de omschakeling. En dat is nou net iets waar BOL erg sterk in is. Na een kwartier wordt er balverlies geleden op het middenveld en voordat je het weet staat het 0-1.

Goal BOL

Na een half uur komt AFC verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Andre Morgan op aangeven van Justin Swart, maar  nog voor rust staat de ploeg uit Broek op Langedijk weer op voorsprong door Pieter Bas den Hartig (die al weer zijn  zevende treffer van het eizoen maakte) nadat er wederom slordig balverlies was geleden en het in de omschakeling mis gaat (1-2). Gijs Niehe komt in de laatste minuut van de eerste helft net iets te kort om goed uit te halen en de 2-2 te maken. Zijn schot gaat over.

Na rust heeft AFC veel bal bezit en heeft het de wedstrijd goed onder controle.BOL, met een gevaarlijke Den Hartig, loert op een kans in de omschakeling.  Tot echt grote kansen komt het niet aan beide kanten zodat AFC weer met lege handen staat. Colijn: ” Vier punten is inderdaad niet veel. We hebben momenteel de nodige problemen in de voorstel lijn. Met het wegvallen van Emma’s, El Hiyani, Roodbeen en Van Kessel komen we voorin gewoon veel te kort.”

Duncan van Moll

AFC haalde de laatste twee jaar steeds de nacompetitie, maar dat kan dit jaar wel eens heel lastig gaan worden. Colijn: ” Laten we eerst maar eens dertig punten gaan halen. Dat lijkt me genoeg om veilig te zijn. Met een periode of naar boven kijken ben ik op dit moment helemaal niet bezig.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)