AFC vernedert Zandvoort tweede keer

AFC heeft voor de tweede keer dit seizoen Zandvoort vernederd. In de uitwedstrijd langs de kust werd het ditmaal 0-8. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in 8-1 voor de Amsterdammers. Tim Wulffraat was vandaag zeer gretig, hij scoorde maar liefst vier keer. AFC lijkt zich te gaan richten op de derde periode. Alleen HBOK is hierin nog ongeslagen. Volgende treffen deze twee clubs elkaar en zal blijken wie er momenteel de sterkste is.

Gezien de eerste helft was de uitslag wat geflatteerd. Het spel ging in het eerste bedrijf op en neer en AFC was alleen veel effectiever in de afronding. Zandvoort speelde de bal tekort terug waardoor Tim Wulffraat met een halve sliding de bal met een rollertje over de doellijn kon werken. In de 25e minuut kon Wulffraat een voorzet van Jasper Blonk inkoppen voor de 0-2. Vlak voor rust zag Zandvoort ook nog de 0-3 binnenvallen. Bij een scrimmage kon Woodward de bal bij Daan Sutorius krijgen die hem kon intikken. Zandvoort zal met verbazing de kleedkamer opgezocht hebben bij de rust, want de thuisploeg had zelf ook een aantal goede kansen gehad om te scoren. De ruststand had ook 3-3 kunnen zijn.

16032013Zandvoort-AFC4

In de tweede helft was het beeld wat eenzijdiger. Na de 0-4 door Woodward was geloof van Zandvoort in een goede afloop wel verdwenen. In het laatste kwartier liep de score ineens heel hard op. In de 78e minuut was het Ben van Kessel met de 0-5. In de 81e en 84e minuut deed Tim Wulffraat goede zaken voor het topscorerklassement door de 0-6 en 0-7 aan te tekenen. Het slotakkoord was in de 86e minuut voor Flip de Jong, die een goede wedstrijd afrondde met de 0-8.

16032013Zandvoort-AFC2

Zandvoort liep dus voor de tweede keer dit seizoen in de messen van AFC, tot verbazing van leider Tim de Groot van AFC.
De Groot:’Ik had een andere insteek van hen verwacht, nu was het weer heel open. De eerste helft ging eigenlijk wel gelijk op. Wij hadden het geluk dat ze er bij ons wel in gingen en dat zij de kansen misten. In de tweede helft was het op een gegeven moment wel gedaan. Volgende week tegen HBOK zullen we zien of we de ongeslagen status van na de winter voort kunnen zetten.’